Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Smrt manželky Antonínovi převrátila život naruby: Sanitka přání mu opět vykouzlila úsměv

Autor: jel - 
7. listopadu 2023
18:25

Osmaosmdesátiletému seniorovi Antonínovi zemřela milovaná manželka a ztráta blízkého člověka ho zasáhla natolik, že začal mít i zdravotní problémy. A to především s pohybem. Nyní žije v domě pro seniory. Dlouho toužil se znovu setkat s rodinou a to se mu nyní povedlo díky Sanitce splněných přání.

Pan Antonín žije v domově pro seniory a jeho děti v různých koutech republiky. Všichni společně se setkali už před dávnou dobou, ještě za života seniorovi manželky. Její smrt muže velmi zasáhla.

„Ztráta blízkých nás může zlomit, a to i fyzicky,“ řekla k tomu záchranářka a koordinátorka projektu Sanitka splněných přání od Asociace samaritánů ČR Petra Homolová. Dodala, že Antonín podstoupil operaci páteře, po které má problém s pohybem. Jeho velikým přáním bylo opět vidět rodinu. 

„Proto dcera přistoupila k souboji s kalendáři členů rodiny a vzdálenostmi mezi nimi a za pomoci naší Sanitky splněných přání komplikovaný logistický oříšek rozlouskla,“ popsala situaci Homolová. Senior s blízkými oslavil osmaosmdesáté narozeniny a užil si krásný čas.

„V drobných přáních je neskutečná naděje, naděje na propojení a prožití tolik potřebných společných chvil, umožnění ještě jednou slyšet hlas drahých a dotknout se jejich ruky, tváře,“ uzavřela záchranářka.

V galerii se můžete podívat i na další splněná přání.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi