Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lukáš trpí vážnou svalovou dystrofií: Zažil neuvěřitelný den s Leošem Marešem i kuchařem Kašpárkem

Autor: jel - 
10. října 2023
05:00

Jednadvacetiletý Lukáš bojuje se svalovou dystrofií v pokročilém stádiu a je upoután na lůžko a odkázán na nepřetržitou pomoc rodiny. Díky tatínkovi, Sanitce splněných přání od ASČR a díky ochotným celebritám, zažil Lukáš neuvěřitelný den. Setkal se se svými oblíbenci, mezi nimiž nechyběl herec Jakub Štáfek nebo kuchař Radek Kašpárek.

Sanitka splněných přání od Asociace Samaritánů České republiky pomáhá lidem plnit takové sny, které by bez speciální sanitky byly jen těžko uskutečnitelné. Lidé se občas domnívají, že projekt je určen spíše starším lidem, tak tomu ale není. 

Na Sanitku splněných přání se obrátil táta jednadvacetiletého Lukáše. „S ostychem se tázal, zda by bylo možné pro syna přijet až do Poličky a zajistit setkání s některým ze synových oblíbenců,“ popsala záchranářka a koordinátorka projektu Petra Homolová. Doplnila, že se rozhodli oslovit všechny zmíněné oblíbence. Se setkáním bez váhání souhlasil každý z nich.

„První zastávka patřila ranní show studia Evropy 2 a vysněnému setkání s Leošem Marešem. Následovalo popovídání s neskutečně přátelským Jirkou Králem a jeho bráchou Petrem. Svou citlivou duši a připravenost přinášet lidem radost poté ukázal Jakub Štáfek,“ sdělila Homolová. To ale nebylo vše, na závěr se Lukáš potkal i s kuchařem Radkem Kašpárkem.

Celý den plný neuvěřitelných zážitků a krásných setkání mladého muže dost zmohl, takže cestou zpět do Poličky potřeboval využít přístroj na pomoc s dýcháním. Nicméně se domů vracel šťastný a plný emocí. 

Video  Lukáš (21) se díky Sanitce splněných přání setkal s oblíbenými celebritami  - Sanitka splněných přání
Video se připravuje ...

xxxx678 ( 10. října 2023 08:08 )

Ti, by si zasloužili metál, za to, co dělají!!Včera zase ve Zprávách pán, co si přál ještě vidět nějaký fotbalový zápas, tak ho tam Sanitka splněných přání dovezla, dostal od kluků podepsaný dres, byl šťastný, až by to jednoho rozbrečelo, jak dojemné..jo, zdraví je nejvíc..

Zobrazit celou diskusi