Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vážně nemocný Ondra (12) se stal rytířem: Na událost ho přivezla speciální sanitka

Autor: jel - 
28. září 2023
08:45

Dvanáctiletý Ondra má několik vážných vad srdce a další přidružená onemocnění. Velmi toužil užít si karnevalovou zábavu jako spousta dalších dětí v jeho věku. Pomohla Sanitka splněných přání a také spolek moravských rytířů, kteří navíc klučinu během akce pasovali na rytíře Statečného srdce.

Sanitka splněných přání Asociace samaritánů ČR si klade za cíl plnit klientům taková přání, která by bez pomoci záchranářů byla jen těžko uskutečnitelná. Lidé se často domnívají, že tato speciální sanitka je jenom pro starší lidi. Opak je ale pravdou, je tu totiž pro každého. A o tom svědčí i poslední vyplněné přání. 

S prosbou o pomoc sanitku oslovil spolek rytířů Moravy a vína Srdcová sedma. Ten jako překvapení pořádal soukromý karneval pro malého Ondru. Chlapec trpí kombinací několika vážný vad srdce a k tomu přidružených onemocnění. „Rodiče mu věnují všechen čas, lásku a péči v nepřetržitém režimu. Co víc si tedy přát než dětskou radost!“ vysvětlila záchranářka a koordinátorka projektu Petra Homolová. 

Bohužel pro Ondrovu rodinu nebylo možné syna na karneval bez pomoci dopravit, a právě proto pomohla Sanitka splněných přání. Ta klučíka na událost přivezla a on si mohl užít krásnou zábavu, navíc ho čekalo další překvapení. „A že to nebyl karneval jen tak nějaký, náš malý klient byl slavnostně pasován na rytíře Statečné srdce,“ doplnila Homolová. Spolek, který akci pořádal, navíc veškerý výtěžek z karnevalu věnoval Ondrovým rodičům. 

V galerii se můžete podívat na další vyplněná přání.