Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Setkání plné slz: Dceru a sestru viděl nemocný Josef zřejmě naposledy

Autor: jel - 
19. září 2023
17:00

Pan Josef působí na první pohled velmi vitálně, opak je však bohužel pravdou. Toužil se ještě naposledy vidět s milovanou sestrou a handicapovanou dcerou. To se také stalo díky Sanitce splněných přání. Rodina věděla, že se pravděpodobně vidí naposledy a tak šlo o dojemné setkání plné slz.

Sanitka splněných přání si klade za cíl pomáhat klientům nejrůznějšího věku a plnit jim taková přání, která by bez pomoci záchranářů byla jen těžko uskutečnitelná. Lidé, kterým tato speciální sanitka přání plní, jsou bohužel často velmi vážně nemocní a tak často touží vidět ještě naposledy své blízké. 

Stejně tomu bylo i u pana Josefa. „Kdybyste je zahlédli sedět u stolu a povídat si, ani by vám nepřišlo na mysl, že takto vitálně vypadající lidé jsou vážně nemocní, a vědí, že se pravděpodobně již znovu nesetkají,“ uvedla dojemný a zároveň smutný příběh záchranářka a zároveň koordinátorka projektu Petra Homolová.

Josef si přál setkat se s milovanou dcerou a sestrou. Protože všichni zúčastnění věděli, že se pravděpodobně vidí naposledy, setkání bylo plné nejenom vzpomínek, ale také slz. Rodina se neviděla dlouhé dva roky. 

„A my máme tu čest být oporou a doprovodem v těžkých chvílích. Proč těžkých? Protože ta obrovská vlna emocí, štěstí a zároveň uvědomění, že to je asi naposledy, je drtivá,“ dodala Homolová s tím, že i z těchto důvodů ve speciální sanitce nepodceňují zdravotnický doprovod a klienty pravidelně kontrolují. Personál je také seznámen s onemocněním klientů a je před každým výjezdem připraven na to, co ho může čekat.

V galerii se můžete podívat na další splněná přání.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi