Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Emílii našla rodina ležet na zahradě: Díky Sanitce splněných přání se po letech vrátila domů

Autor: jel - 
10. září 2023
05:00

Paní Emílie žila sama v činžovním domě, měla velmi dobré vztahy se sousedy a ráda se s nimi setkávala. Život se jí změnil před dvěma lety, kdy jí po cévní mozkové příhodě rodina našla ležet bezvládně právě na zahradě, kde se často setkávala s přáteli a známými. Díky Sanitce splněných přání se mohla Emílie alespoň na chvíli vrátit na milované místo a popovídat si s blízkými. 

„Paní Emílie po odchodu manžela žila sama, ale nikoli osaměle. Měla vždy skvělé vztahy se sousedy, ráda se s nimi setkávala a poseděla na společné zahradě činžovního domu, kde žila,“ popsala klientku záchranářka Petra Homolová, která je zároveň koordinátorkou projektu od Asociace samaritánů ČR s názvem Sanitka splněných přání. Ta pomáhá lidem nejrůznějšího věku plnit taková přání, která by bez pomoci záchranářů byla jen těžko splnitelná.

Bohužel život Emílie se zásadně změnil před dvěma lety, kdy ji rodina našla ležet právě na oblíbené zahradě. Postihla ji vážná mozková příhoda. Od té doby žije v Gerontocentru ČČK Český Těšín. Díky Sanitce splněných přání se ale mohla alespoň na pár hodin vrátit na milovanou zahradu a znovu se setkat s blízkými.

„Rodina i sousedé nadšeně ‚podrbali‘, probrali vše možné a čas se na pár hodin vrátil zpět. Klientka roztála a den si užila v milované společnosti spousty přátel a rodiny,“ dodala na závěr Homolová s tím, že jí příběh seniorky připomněl krásnou píseň Hany Zagorové s názvem Spěchám, kde se zpívá „Mám ráda horký čaj, ráda mluvím s kámoškou“.

V galerii se můžete podívat na další splněná přání.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi