Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Blogerka procestovala skoro celý svět: Kde se jako žena cítila nejmíň bezpečně?

Autor: štt - 
12. října 2023
06:24

Cestovat sám a na vlastní pěst může být obohacujícím zážitkem. Zejména mladý člověk se učí větší zodpovědnosti. Avšak ne všechny destinace jsou pro jednotlivce bezpečná. Dvojnásob to platí pro ženy. Známá blogerka popsala, která navštívená místa v ní vzbuzovala největší strach a proč.

Současná doba nabízí nepřeberné množství, kam a za kolik vycestovat. Jen pár kliknutí stačí k zabookování letenky a s pouhým občanským průkazem můžete odletět do jedné ze zemí Schengenského prostoru. Nebo si zažádáte o víza a navštívíte takřka jakoukoliv zemi na planetě.

Každá země má odlišnou kulturu nebo politickou situaci. Někde jsou místní přívětiví a jinde naopak nevraživí. Někde jsou společenské normy a zákony volnější a jinde naopak dbají na jejich přísné dodržování.

Daily Mail napsal o TikTokerce Chloe Jadeové, která procestovala takřka celý svět. Na svých sociálních sítích se podělila o čtyři místa, kde se cítila nejméně bezpečně. Některá z nich vás možná překvapí.

Paříž, Francie

Mladá Američanka navštívila francouzské hlavní město celkem šestkrát, avšak na svůj první pobyt do smrti nezapomene. V té době jí bylo 22 let. V jednom baru se seznámila s jedním mužem. Nejdříve příjemně klábosila, ale mladík na ni postupně začal vyvíjet tlak, aby „se s nÍM ještě šla projít“. „Nakonec jsem je poslal do pr*ele a utekla na hotel,“ vzpomíná ve videu.

Marrákeš, Maroko

Zatímco Chloe na Marrákeš vzpomíná jen v dobrém, její turecká přítelkyně by s ní nesouhlasila. Toto staré město je typické svými úzkými a křivolakými uličkami, v nichž stánkaři nabízejí rozličné zboží. Jsou to místa, kde jako turista nemáte chvíli oddechu. Zvlášť to platí pro cizinky.

Pattaya, Thajsko

Pro Chloe je Thajsko srdeční záležitost, ale všem svým followerům doporučuje, aby se vyhnuli Pattaye. „Je to nechutné místo plné cizinců,“ shrnuje svůj zážitek.

Bělehrad, Srbsko

Po rozpadu Jugoslávie oblastí zmítala válka, během níž vojáci vraždili civilní obyvatelstvo na základě etnické příslušnosti. Neslavně se zapsalo srbské vojsko při zacházení s albánskou menšinou. Do konfliktu nakonec zasáhla vojska NATO. Zejména Spojené státy americké pomohli k nezávislosti Kosovské republiky. Od té doby nejsou Američané v Srbsku příliš vítání.

Video  Známá TikTokerka se podělila o své nejhorší cestovatelské zážitky.  - Instagram
Video se připravuje ...

Celebrity-chachacha ( 16. října 2023 12:07 )

Článek o ničem .

Zobrazit celou diskusi