Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Mladá pekařka (25) rozjela úspěšný byznys: Prodejem dortíků vydělala desítky milionů

Autor: rc - 
9. října 2023
16:03

Australanka Katelyn Mathesonová (25) je vášnivou pekařkou, která své nadšení dokázala proměnit v úspěšný byznys. Už v osmnácti letech si otevřela svou vlastní pekárnu a ještě než oslavila jednadvacáté narozeniny, měla na kontě v přepočtu více než 37 milionů korun! Navíc slaví další úspěch. Rozjela svou vlastní síť automatů na dortíky.

V počátcích svého podnikání Katelyn pekla dortíky a další laskominy v kuchyni své maminky. Bylo jí pouhých osmnáct let, když začala své zákusky prodávat na farmářských trzích v Point Cook v australském státě Victoria. Jejím cílem tehdy bylo si vydělat dostatek peněz, aby se mohla zúčastnit cukrářského kurzu.

Ten ale kvůli zranění nedokončila. Její sladkosti ale začaly být v okolí pověstné. „Začala jsem dostávat spoustu speciálních objednávek a požadavků,“ uvedla pro australskou mutaci britského deníku Daily Mail. Dodala, že si brzy otevřela vlastní pekárnu.

„Od doby, kdy jsem pekla doma v kuchyni mé maminky, jsem se tolik posunula,“ uvedla Katelyn s tím, že nyní má vlastní prostory a pod sebou 26 lidí. Dokázala prorazit během pár let. Ještě než oslavila jednadvacáté narozeniny, vydělala v přepočtu více než 37 milionů korun. „Pečení opravdu miluji a je to něco, k čemu mám vztah už do malička,“ řekla cukrářka. Podnikání navíc stále rozšiřuje. Dokonce nyní rozjela svou vlastní síť automatů na dortíky. „Myslím, že jsou opravdu výjimečné,“ řekla o svých prodejních automatech.  

Video  Influecerka obdržela ocenění od Obranné rozvědky Ukrajiny.  - Instagram
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi