Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Šokující scéna v metru: Voda při prudké bouřce začala plnit vagon! Přes střechu se valil vodopád

Autor: rc, ČTK - 
12. září 2023
11:58

Silné bouřky se přehnaly přes španělský Madrid a po sociálních sítích se začalo šířit děsivé video, které natočil cestující v metru. Záběry zachycují moment, kdy se voda valila přes střechu soupravy a pomalu začala plnit vagon!

V souvislosti s bouřemi a přívalovými dešti zemřeli ve Španělsku tři lidé. Silné srážky také způsobily rozsáhlé výpadky v železniční dopravě a významné škody na majetku.

Video  Povodeň v Madridu zaplavila metro.  - X (dříve Twitter)
Video se připravuje ...

V souvislosti s bouřemi zemřeli v Toledu a okolí tři lidé. Jednoho muže se tam nepodařilo včas vyprostit z výtahu a další zemřel při nehodě svého vozu. Záchranáři objevili tělo muže v korytu potoka ve městě Camarena. Záchranářům v madridském regionu se podařilo zachránit desetileté dítě, které jelo s rodinou v autě, které se zřítilo do řeky Alberche.

Stovky incidentů

Bouřky v noci na pondělí a v pondělí ráno tvrdě zasáhly hlavní město a okolí. I v dalších španělských oblastech, například v Katalánsku či v regionu Valencie, změnily přívalové deště ulice v potoky, píše agentura Reuters. V madridském regionu záchranné složky zaznamenaly v souvislosti s bouřemi od neděle 1800 incidentů, uvedla šéfka regionu Isabel Díazová Ayusová. V regionu hrozilo podle úřadů tak vážné nebezpečí, že v neděli odpoledne tamní úřady poprvé nechaly rozeslat na mobily sms zprávu, aby lidé, pokud možno, omezili svůj pohyb venku a přesuny dopravními prostředky.

Problémy v dopravě

Od neděle bouře také způsobovaly problémy v dopravě, a především v té železniční. V pondělí dopoledne se podařilo obnovit spojení vysokorychlostními vlaky mezi Madridem a Andalusií. Omezení rychlosti na takzvaném středomořském koridoru mezi hlavním městem a jihem země stále způsobuje zpoždění. Provoz na letištích v Madridu byl naopak podle deníku El País bez větších komplikací. Problémy však stále hlásí silnice nižší třídy a místní železniční tratě. V Toledu pak museli na pondělí přerušit provoz autobusové hromadné dopravy.

Drama v metru

Krušné chvíle zažili lidé, kteří nasedli do madridského metra. Na sociálních sítích se objevilo video, které vzniklo právě tam. Ve videu je vidět, jak povodeň zaplavila metro a voda začala pronikat do jedoucího vlaku. Cestující si vše natáčí a uskakují před silným proudem vody, který dovnitř vlaku začal pronikat skrze dveře. Trvá jen pár sekund, než se k nim voda dostane. Nikomu z cestujících se naštěstí nic nestalo.

Jan Kocián ( 16. září 2023 01:34 )

Bleskové povodně v Madridu? Už je tam mají zase!

Jan Kocián ( 12. září 2023 17:03 )

Týden staré video prokazující nezodpovědnost úřadů. Další bleskové povodně v Madridu 15. a 16. září!

Zobrazit celou diskusi