Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Letadlo mířící na Mallorcu vletělo do bouře: Cestující plakali a báli se o své životy!

Autor: rc - 
29. srpna 2023
05:00

Silné bouře se přehnaly přes turisty milovaný ostrov Mallorca. Vítr, který dosahoval rychlostk až 120 kilometrů v hodině, odnášel věci a vyvracel palmy. Vydatné deště zas způsobily na několika místech záplavy. V naprosté drama se změnil let, který na Mallorcu mířil ze španělského města Alicante. Jakmile se letadlo přiblížilo k ostrovu, který sužovala bouře, nastaly extrémní turbulence, jež způsobily, že se vyděšení cestující báli o svůj život! Video z paluby letadla se objevilo na sociální síti.

Video ve stories na instagramu publikovala tanečnice a akrobatka Estela Ortsová. Ta pobývala ve španělském Alicante u své rodiny. V neděli nastoupila do letadla, kterým letěla zpátky domů na Mallorcu. Let se ale změnil v naprostou hrůzu. Španělský ostrov sužovaly silné bouře. Vítr dosahoval rychlosti až 120 km/h a nechával za sebou šílenou spoušť. Vyvracel palmy a odnášel věci. Přívalové deště zas na několika místech způsobily záplavy. Dokonce došlo i k nehodě dvou lodí.

Estela uvedla, že její let byl právě kvůli špatnému počasí opožděn. Poté, co letadlo vzlétlo, prý nastaly mírné turbulence, ovšem „nic zvláštního“. Nicméně netrvalo dlouho a situace se rapidně zhoršila. „Pak se to stalo. Letadlo začalo padat. Lidé a děti křičeli,“ uvedla tanečnice s tím, že některým se dokonce udělalo špatně. „Nemohla jsem se ubránit pláči. Nevím, jak dlouho ten okamžik trval, ale přišlo mi to jako celá věčnost,“ dodala.

Video  Letadlo z Alicante na Mallorcu vletělo do bouře.  - instagram/ estelaorts
Video se připravuje ...

Připadala si prý, jako by seděla na horské dráze. Nakonec prý turbulence ustaly a pilot se pokusil přistát. Kvůli silnému bočnímu větru to ale nebylo možné. „Nešlo to. Dvě kola kolem ostrova a nebylo možné sestoupit, najednou jsme přestali vidět ostrov a začali jsme stoupat. Pilot se rozhodl, že bude nejlepší se vrátit do Alicante," vysvětlila.

Dění v letadle Estela zachytila na kameru. Ve videu je slyšet křik některých cestujících a jedna z cestujících se drží sedadla před ní. Zatímco někteří cestující se modlili za své životy, za Estelou seděl jeden mladík, který si z turbulencí nic nedělá a usmívá se.

zirioges ( 29. srpna 2023 17:03 )

Piloti, kteří neumí pracovat s meteo-radarem a riskují životy cestujících průletem bouře, by měli odpočívat na zemi...

Megera z Makrel ( 29. srpna 2023 13:44 )

BLESK OPRAVTE SI TO!!! To bolo EUROWING lietadlo a letelo z nemeckého HAMBURGU!!!!

Jaroslav Vašíček ( 29. srpna 2023 13:07 )

U těch dvou přispěvatelů se opět projevila česká debilita.

kamil capka ( 29. srpna 2023 11:22 )

Nemají lozit do letadla jejich věc. Před letem jsou machři a při letu řvou strachy.

Zobrazit celou diskusi