Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Chorvati zuří kvůli šílenému nařízení: Majitel obchodu si na dveře vyvěsil drsný vzkaz!

Autor: jel - 
8. srpna 2023
17:44

Majitele malého obchodu ve Splitu rozzuřilo nařízení vlády natolik, že si na dveře pověsil opravdu ostrý vzkaz. Od června totiž většina obchodů v Chorvatsku musí mít v neděli zavřeno a prodejci, kteří těží hlavně z turismu, s tím mají velký problém. 

Podle nového zákona si mohou prodejci vybrat 16 nedělí v roce, kdy budou mít obchod otevřený a záleží to čistě na nich, které si vyberou. Majitelům obchodů se ale nařízení nelíbí a na vládu se zlobí. 

Provozovatele obchodu Lumer shop ve Splitu nařízení rozzuřilo natolik, že si pověsil na dveře své prodejny drsný vzkaz, který byl v angličtině, takže si ho mohli přečíst i turisté. 

„Drazí zákazníci, protože naše vláda je banda opic, která vše promění v chaotickou džungli, náš malý obchod (stejně jako většina obchodů v Chorvatsku) je dnes zavřený,“ stojí v textu. Pisatel také zmínil, že jejich byznys závisí na turistickém ruchu a že je proto hloupost, že jim vláda zakazuje pracovat v čase, kdy vydělávají nejvíce.

„V souladu s tímto rozhodnutím strávíme den na pláži a na počest naší vlády budeme jíst banány a flákat se (v textu je použitý slangový výraz monkeying around, který vychází z anglického slova označujícího opici a odkazuje tak opět na to, že vláda je podle majitele „banda opic“, pozn. red.),“ napsal majitel obchodu. Do závorky připojil ironickou poznámku o tom, že pokud bude pršet, budou doma nebo v baru pít alkohol, ale tak jako tak budou mrhat svým časem.

Video  Nákladní auto ve Splitu projíždělo na pláži přímo mezi opalujícími se turisty!  - Twitter
Video se připravuje ...

krapotkin ( 9. srpna 2023 11:38 )

A to ještě nemají za premiéra ukrajince, jako Česko.

Uživatel_5650027 ( 9. srpna 2023 11:24 )

Určitě na toto nařízení bude směrnice z Bruselu 🙊

Jiří Zvěřina ( 9. srpna 2023 03:03 )

To je jako u nás s vybranými státními svátky... Tohle nemohl vymyslet nikdo normální...

Celebrity-chachacha ( 8. srpna 2023 23:27 )

Vláda jako každá jiná.

Zobrazit celou diskusi