Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Deštivé léto politiků: Bartoš v obytňáku, Babiš u krbu a turistka Pekarová

Autor: simao - 
8. srpna 2023
05:00

Letní tropy jsou alespoň na čas minulostí, Česko zažívá chladné a deštivé „rozmarné“ léto. Zasáhlo během jejich dovolených i politiky. Třeba v obytňáku kempujícího Ivana Bartoše (Piráti) či turistku Markétu Pekarovou Adamovou (TOP 09), která před deštěm utekla ke knížce. Od krbu zdravil opoziční lídr Andrej Babiš (ANO), který v sychravém počasí během dlouhé chvíle řeší mj. uzávěry od coly.

„Si házím mincí, jestli umejt nádobí, nebo ho prostě nechat opršet. .. Ale zase porostou (...) houby,“ uvedl na facebooku vicepremiér a šéf Pirátů Ivan Bartoš, který během vládních prázdnin vyrazil kempovat po Česku. 

Expremiér a šéf ANO Andrej Babiš poslal příznivcům nejprve pozdrav od krbu. „Vážení přátelé, napište mi, co si myslíte o těchto připevněných víčkách, já jsem se už několikrát polil, tak nevím, jestli je to jen můj problém, ale tohle vymysleli ti koumáci v Evropské unii, kteří nám stále něco nařizují,“ rozohnil se Babiš během deštivého počasí.

Před deštěm se ke knize „ukryla“ šéfka Sněmovny a TOP 09 Markéta Pekarová Adamová . „Z dnešního brzkého rána - vstávala jsem v šest hodin, abych do snídaně zvládla ujít devět kilometrů. Stihla jsem to ještě jen tak tak bez deště. A po zbytek dne už jen čaj a kniha,“ napsala na facebooku.

Europoslankyně Michaela Šojdrová (KDU-ČSL) pak během deštivých dnů ráda zavzpomínala na letošní dovolenou s manželem Ludvíkem v Chorvatsku. „Byli jsme tradičně ve střední Dalmácii, na Riviéře Šibenik,“ uvedla.

A řešila pro změnu ceny v Chorvatsku poté, co Chorvati přijali euro. „Za pizzu jsme dali 10 €, za velké pivo 2,50 €, za večeři v restauraci v průměru 15 €. Po večerech jsme chodili na dlouhé procházky po pláži. Často jsme se stavovali i na kávu a zmrzlinu. Dva kopečky vyšly na 4,50 €, cappuccino na 2,30 €. Snídaně jsme si dělali sami, a nesmí proto chybět informace o jedné dlouhodobě ostře sledované položce – máslu! 250 g zde stálo 4,51 €,“ poznamenala.

bersimalinecka ( 8. srpna 2023 13:32 )

no fakt nejdou

bersimalinecka ( 8. srpna 2023 13:31 )

to jako fakt,děvčata?

naidka ( 8. srpna 2023 13:14 )

Mně taky 🧡💛💚💙💜

naidka ( 8. srpna 2023 13:12 )

Nejhorší jsou taková víčka u octa. Do salátu chrstneš ani nevíš jak a máš po obědě.

naidka ( 8. srpna 2023 13:09 )

Tedy ten Bartoš je hodně odvážný, s takovou slátanou rachotinou jezdit po silnici.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa