Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Vzkazy politiků před prázdninami: Mánička Bartoš, Fialovo přání, Pekarová v červeném a Pavel s dětmi

  • Autor: simao,amb - 
    Aktualizováno -
    30. 6. 2023
    21:01
    30. 6. 2023
    19:19

    Konec školního roku a začátek prázdnin si připomínají i české politické špičky. Prezident Petr Pavel popřál dětem radostné prázdniny, přidávají se přitom i další. Video natočil premiér Petr Fiala (ODS), na své studentské roky zavzpomínal vicepremiér Ivan Bartoš (Piráti) a přidal foto bez dredů, zato s dlouhými vlasy. Nechybí ani vzkazy od šéfů Sněmovny a Senátu či vicepremiéra Víta Rakušana a nového ministra školství Mikuláše Beka (oba STAN).

  • 1.Přání prezidenta Pavla

    „Na svých cestách vidím děti, které mají chuť se vzdělávat, ale i ty, které škola moc nebaví. Jako je důležité v dnešní zrychlené době nasávat informace, tak je stejně důležité i odpočívat a starat se o své duševní zdraví a odolnost. Přeji vám radostné prázdniny a užívejte volna!“ vzkázal školákům prezident Petr Pavel.

  • 2.Fiala vzpomínal na covid

    Na „milé mladé přátele“ se obrátil ve videu premiér Petr Fiala (ODS). „Máte za sebou školní rok, který jste strávili ve školách, v učebnách, byli jste tam osobně spolu s kamarády a se svými učiteli. Byl to školní rok bez lockdownu a bez online výuky. A to je určitě lepší, než ty předcházející dva roky s covidem,“ upozornil Fiala.

    Někdejší ministr školství a rektor Masarykovy univerzity ve svém vzkazu také uvedl, že české školství je dobré, ale není ve všem ideální a stále se školáci musí učit velké množství věcí nazpaměť namísto hlubšího porozumění. Dětem pak také popřál hezké prázdniny. 

  • 3.Pekarová děkovala učitelům

    „Zejména těm nejmladším, kterým dnes začínají letní prázdniny, ale i jejich rodičům, chci popřát, abyste volné dny prožili podle svých představ,“ uvedla předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09).

    „Učitelům moc děkuji za skvělou práci a nasazení do poslední chvíle. I vy si užijte volno, zasloužíte si ho!“ dodala.

  • 4.Vystrčil na besedách

    „S žáky, studenty a jejich učiteli mě to vždy baví a nabíjí. Díky za všechny besedy a návštěvy. Často se učíme navzájem. Krásné prázdniny!“ uvedl na twitteru předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS).

  • 5.Premiéra Beka

    „Jako ministr jsem dnes poprvé rozdal vysvědčení prvňákům a rozloučil se s deváťáky v brněnské ZŠ Svážná. A připomněl, že úkolem učitelů je vést naše děti k tomu, aby se naučily používat vlastní rozum už bez našeho vedení. Všem učitelům i těm, kdo je v tom podporují, za to děkuji,“ uvedl nový ministr školství Mikuláš Bek (STAN).

  • 6.Mánička Bartoš

    „Moje školní léta byla trochu divočina. Na základce jsem měl často nějaké průšvihy nebo jsme se prali. Pořád jsem chtěl nosit ježka, což v té době nebylo vůbec populární. A protože jsem byl ukecaný a měl jsem pocit, že mám načteno, měl jsem tendence opravovat učitele. Je asi jasné, že se to s nadšením zrovna nesetkávalo. Od mala jsem miloval čtení, což mi vydrželo do teď. Pořád jsem si četl pod lavicí, cokoliv mi přišlo pod ruku,“ zavzpomínal na svá školní léta vicepremiér a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti).

    „Zároveň jsem se brzo naučil hrát na harmoniku, začal jsem během dospívání postupně hrávat na akcích,“ poznamenal vášnivý harmonikář a příležitostný DJ.

    Přidal i vzpomínky na studium v USA, díky kterému si prý hodně věcí srovnal v hlavě. „Študáci, učení je strašně důležitý. A nemyslím teď takovou tu biflovačku. Zůstanou vám kamarádi po zbytek života, naučíte se kriticky myslet a i když to třeba nezakončíte nějakým titulem, nevadí to. Učíme se pro sebe, ne pro ostatní,“ dodal Bartoš a popřál všem veselé prázdniny.

  • 7.Rakušan s dcerou

    „30. 6. je magické datum. Očekávání dvou měsíců osobnostního růstu bez dohledu školy. Všem dětem krásné léto! Známky jsou jen čísla, zato voda, sluníčko, les a kamarádi … to všechno a ti všichni jsou skuteční,“ napsal ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) k fotografii s dcerkou. 

    Rakušan je původně učitelem - působil jako pedagog na Gymnáziu Jiřího Ortena v Kutné Hoře a učil němečinu, dějepus a politologii.

  • 8.Fotku z mládí sdílel i Czernin

    Podobně jako Bartoš sdílel snímek z mládí také senátor Tomáš Czernin (TOP09). „Všem školačkám a školákům přeji bezstarostné prázdniny. Rodičům zase, aby nezapomněli na to, že známky nejsou zdaleka všechno. Také jsem nemíval pokaždé samé jedničky. Schválně, poznáte mě na fotce ze školních let?“ napsal. 

  • 9.Výborný na zahradnické škole

    „Ne náhodou jsem se dnes zúčastnil předávání vysvědčení na Střední zahradnické škole v Praze Hloubětíně. Také zahradnictví spadá pod Ministerstvo zemědělství a patří mu naše pozornost. Začínají prázdniny, a tak jsem studentům popřál, aby svou pozornost věnovali hlavně svým koníčkům a přátelům,“ uvedl nový ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL), někdejší učitel dejepisu, ZSV a latiny a později ředitel Gymnázia Mozartova Pardubice.

nespokojeny ( 1. července 2023 19:48 )

Nechci dopadnout jako Jan Fer a proto jsem to spolknul.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa