Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Čeští politici na dovolené: Slunce, pivo, turistika! Fialovi si lebedí v Chorvatsku, co další?

  • Autor: amb - 
    6. 8. 2023
    05:00

    Někteří politici tráví prázdniny u moře, mnozí ale vyrazili i po Česku. „Je tu fakt krásně,“ pochvaloval si například ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL) Křivoklátsko. „Brázdím svou milovanou Šumavu,“ uvedl europoslanec Jiří Pospíšil (TOP09). Hodně těch, které známe z Poslanecké sněmovny, bylo i aktivních – došlo například na malování nebo na střelbu. Do Chorvatska naopak vyrazil dle očekávání Petr Fiala (ODS), dovolenou v Bulharsku si užíval a pochvaloval europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL). Co podnikli senátor Pavel Fischer, místopředseda Sněmovny Jan Skopeček (ODS) a další známé tváře z vlády, Poslanecké sněmovny či Senátu?

  • 1.Premiér u moře

    Premiér Petr Fiala (ODS) vyrazil s manželkou k moři. Na facebooku sdílel fotografii z terasy. Oba mají neformální oblečení a vypadají uvolněně. „Zdravíme s Janou od moře. Je tu příjemně. Přejeme vám všem krásné dny!“ stálo u snímku. 

    Petr Fiala (ODS) u moře Petr Fiala (ODS) u moře | Facebook Petra Fialy

  • 2.Hladík na Křivoklátsku

    Volné dny tráví v Česku ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL). Rodinu vyvezl na Křivoklátsko. Líbily se mu zejména Týřovické skály, jak sám přiznal.

    „Česká příroda a moje rodina. Mám teď pár dní volna, takže cíl byl jasný - Křivoklátsko. A rovnou na kolech. Za mnou je jedna z hlavních dominant – Týřovické skály. Často sem jezdím v souvislosti s připravovaným národním parkem, a tak mě hned poznalo několik lidí,“ napsal. „Je tu fakt krásně,“ dodal v dalším příspěvku. 

    Petr Hladík (KDU-ČSL) na Křivoklátsku Petr Hladík (KDU-ČSL) na Křivoklátsku | Facebook Petra Hladíka

  • 3.Kupka závodil v běhu

    Ministr dopravy Martin Kupka (ODS) byl po skautském táboře, který absolvoval s manželkou, i nadále aktivní. Vyrazil tentokrát do České Lípy, kde se odehrávala soutěž v orientačním běhu. „Do kvalifikace jsem se tentokrát neprobojoval,“ přiznal.  

  • 4.Fischer se synem-kapitánem

    K moři vyrazil senátor a bývalý kandidát na prezidenta Pavel Fischer. Jel tam hlavně kvůli synovi.

    „Náš syn Benedikt si před lety zamiloval mořeplavbu, dokonce kvůli tomu složil kapitánské zkoušky. Letos jsem se k němu na moře na pár dní přidal a musím uznat, že to má něco do sebe!“ neskrýval nadšení.

  • 5.Skopeček na Lago di Garda

    Jan Skopeček (ODS) tyto dny tráví ve slunné Itálii. Na facebooku sdílel západ slunce na Lago di Garda. „Jedna dovolenková,“ připsal.

  • 6.Munzar jel po stopách králů

    Poslanec Vojtěch Munzar (ODS) ve čtvrtek zvolil pro ukrácení volných dovolenkových chvil jízdu na kole. S celou rodinou se vydal „po stopách českých králů“. „Nižbor, Stradonice, Beroun, Tetín, Karlštejn - historie zdobí tento krásný kout našeho kraje,“ uvedl.

  • 7.Zdechovský s pivem

    Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) se vyfotil v Bulharsku. Na snímku se osvěžuje zlatavým mokem. „Prostředí se mění, ale radost z piva zůstává stále stejná!“ napsal.

    Strávil tam ale jen pouhý den. Posléze vtipkoval: „Po celém dni v Bulharsku chutná i Starobrno jako pivo!“ Pak už vyzdvihoval Křivoklátsko, Brdy a Český kras. 

  • 8.Šojdrová v Beskydech

    Europoslankyně Michaela Šojdrová (KDU-ČSL) se letos rozhodla zdolat Beskydy. „Nejen hory, ale i moře borůvek!“ komentovala. Doprovázel ji manžel Ludvík.

    Michaela Šojdrová (KDU-ČSL) v Beskydech Michaela Šojdrová (KDU-ČSL) v Beskydech | Facebook Michaely Šojdrové

  • 9.Pospíšil na Šumavě

    Borůvky si pochvaloval i europoslanec Jiří Pospíšil (TOP09). Dopřál si je poté, co na Šumavě absolvoval túru kolem tamních jezer. „Brázdím svou milovanou Šumavu,“ sdělil na facebooku. 

    „Ani Černé, ani Čertovo jezero nás neminulo, takže nám po cestě docela vyhládlo… a tak jsme si na závěr výletu dali tradiční borůvkový knedlík. Uznávám, sice to trochu byla dietní chyba, ale podívejte se na něj, kdo by odolal?“ komentoval a na snímku ukázal svého pejska. 

  • 10.Mádlová na Šumavě

    Také poslankyně Ivana Mádlová (ANO) si jela odpočinout na Šumavu. Na oběd se stavila v Hrádku u Sušice. „A pokračujeme směrem na hrad Rabí,“ uvedla k fotografii.

  • 11.Havlíček s Betynou

    Včerejší den strávil Karel Havlíček (ANO) se svou stranickou kolegyní Klárou Dostálovou v Jaroměři. „Kdo má rád vlaky, neměl by rozhodně vynechat tamní železniční muzeum Výtopna. Naprosto skvělé místo pro děti a každého, komu není železnice cizí," komentoval výlet. 

    V sobotu se s pejskem Betynou vydal na hřebeny Brdů. „Prší. Ale ne tak moc, aby nás to s Betynou odradilo," ukázal odhodlání. A došlo i na pivo. 

  • 12.Klíma maloval

    Pavel Klíma (TOP09) si v posledních dnech udělal čas na malování. Výtvarný workshop, ze kterého ukázal několik fotek, se konal v jihočeských Volarech.

  • 13.Bureš střílel

    Naopak poslanec Jan Bureš si šel zastřílet. „Ostrostřelci v Ostrově mají dlouhou tradici. Jednou za rok máme Královské střelby a vyvrcholením je pak střelba na malovaný terč. Komu se podaří nejlepší rána, stává se králem střelců, což je velká pocta! Královské střelby se nám blíží, budou už za měsíc, tak je třeba na ně také řádně trénovat,“ napsal.

  • 14.Bernard na horách

    Poslanec Josef Bernard (STAN) v těchto dnech upřednostnil hory. S manželkou Gabrielou a dítětem vyrazili do Dolomit Tre Cime. Vybavili se na to „týmovými“ kšiltovkami. 

    Josef Bernard v Dolomitech Josef Bernard v Dolomitech | Facebook Josefa Bernarda

Jiří Klempera ( 7. srpna 2023 14:51 )

co fotka to zmetek

Uživatel_5650027 ( 6. srpna 2023 18:01 )

Foto Fijaloviče s manželkou...chápu nyní, že restaurace v Chorvatsku nemají nás v lásce, jeden krát voda a jedenkrát lemonáda, super kšeft😆, ale dle mého stylizace pro blbce platící daně a tzn. dovolenou dovču tohoto manželského páru, který vypadá jako sourozenci, kteří jsou členy nějaké sekty! To Pospíšil další ukrajinský análolezec potěšil! K ovocným knedlíkům pivo...hm,hm mňamka😂

naidka ( 6. srpna 2023 17:42 )

Kdyby si vzal aspoň světlé plátěné kalhoty, tyhle tmavé tak do sněmovny.

naidka ( 6. srpna 2023 17:39 )

Manželce aspoň džus dopřál. On jenom vodu.

naidka ( 6. srpna 2023 17:37 )

Vypadají - žádná chemie. To už víc jiskřilo mezi Péťou a drahou Uršulou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa