Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Anička (3) utekla dvakrát ze školky: Vedení o ničem nevědělo

Tříletá Anička dvakrát utekla ze školky domů.
Tříletá Anička dvakrát utekla ze školky domů.  (Autor: CNN Prima News Reprofoto)
Autor: fik - 
31. července 2023
20:06

Tříletá Anička z Chorušovic se v červnu dvakrát odešla ze školky sama, učitelky nic netušily! Poprvé se vrátila sama, podruhé ji po cestě potkala cizí paní a odvezla ji až domů. Aničku školka poté vyloučila z pobytu v přírodě a rodičům se nedostalo ani omluvy.

Učitelky ze školky v Chorušicích údajně nezamykaly bránu v zahradě, kde si děti hrály. Toho využila tříletá Anička a vydala se ze školky sama domů, přičemž podle informací CNN Prima News ušla přes tři čtvrtě kilometru, z toho šla po chodníku zhruba dvě třetiny cesty, zbytek šla po hlavní silnici. 

Rodiče ihned volali paní Jelínkové, ředitelce školky. „Vyšla na zahradu a zeptala se personálu, kde mají Aničku. Minimálně 15 minut o ní nevěděli,“ sdělil Petr Kříž, otec Aničky. „Podruhé ji odchytla nějaká paní, která jela okolo autem. Byl jsem z toho paf, že jsem té paní ani nepoděkoval,“ dodal Kříž.

Školka Aniččina otce prý kontaktovala zhruba 15 minut poté, co ji přivezla neznámá žena. Rodičům se od školky za nezvládnutí situace nedostalo ani omluvy, naopak Aničku vyloučili z předem zaplacené školy v přírodě. 

Případem se zabývá Česká školní inspekce, která vyšetřuje, jestli šlo o individuální selhání pedagoga, nebo o nedostatečné zabezpečení. Podle školní inspekce nemá vedení školky právo na vyloučení dítěte ze školy v přírodě. 

Video  Podcast Maminka: Jak najít čas si dětmi více hrát? Prozradí psycholožka Radka Kůřilová.  - Videoredakce ženských titulů
Video se připravuje ...

Uživatel_5650027 ( 5. srpna 2023 22:49 )

Vážený pane učiteli v mateřské školce, prosím, vysvětlení, jak udržíte děti bez plotu. Žijeme v Bohnicích, školka, ale i školy jsou naproti jen přes málo frekventovanou silničku, hned naproti léčebně. Kde se léčí feťaci.
Bez zabezpečení nemožné ochránit děti! Do školky jsem chodila, můj bratr a i mé děti.Bohu ďíky za ploty! Vždyť onen festival se jmenuje Mezi ploty. S dětmi tam chodíme.
V 90-tých letech se váleli feťáci před domem na dětském hřišti injekce a stříkačky nechávají fetky ležet pod houpačkama, kde si v noci "hrají".
O se psem se bojím jít ven. Dít máít pocit bezpečí a rovněž rodiče! Proto školku platí! Bože, do čeho jsi to vdechl duši! Blahopřání vládě, zase opět o krok ke standardu Ukrajiny! A klidně mě blokněte či přidejte na seznam tzv. Black list!🙄😎

Petr Kolar ( 2. srpna 2023 19:26 )

Je to 3-lete dite, to se teprve vychovana. Zjevne o detech moc nevite. Jsou deti kterym se ve skolce nelibi a nektere z nich maji odvahu svuj utek zrealizovat. Pokud by ucitelky spolu jen neklabosily, jak se casto deje, a bylo zamezeno volnemu odchodu, tak tyto problemy skolka nema.
Par takovych utekaru znam a vzdy z nich vyrostli uspesni lide, kteri nemeli zabranu sve sny realizovat.

Nada Panoskova ( 2. srpna 2023 19:15 )

A vláda vymyslela,že by ve školkach neměly být ploty, to pak děti budou chodit po městě sami?Bože kdo vymyslel takovou blbost?

Radka Křížová ( 1. srpna 2023 03:13 )

Nechci se nikoho zastávat ,ale ze všech dětí uteče jen jedno a ještě opakovaně ? Asi bude problém i v jeho výchově! Nedivím se , že ji nechtěli na školu v přírodě kdo by tam takové dítě hlídal !!

Zobrazit celou diskusi