Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nafukovací atrakci s lidmi odnesl vichr! Táta nepřežil, dcerka (3) bojuje o život

Autor: fik - 
31. července 2023
13:51

V zábavním aquaparku Wonderland ve francouzském městě Saint-Maximin-la-Sainte-Baume se v neděli udála smutná tragédie. Nafukovací hrad, ve kterém se v tu chvíli nacházel otec s dcerkou, zvedl vítr a prudce odhodil o padesát metrů dál. Přivolaní záchranáři otce i holčičku na místě resuscitovali a oba letecky transportovali do nemocnice. Otec zranění bohužel v neděli večer podlehl, holčička je v kritickém stavu.

Zábavní park Wonderland v Saint-Maximin-la-Sainte-Baume se po rekonstrukci znovu otevřel teprve nedávno. V neděli v oblasti platila výstraha kvůli lesním požárům a silnému větru. Podle kanálu BFM TV v neděli večer foukalo rychlostí kolem 55 km/h. 

To se stalo osudným pětatřicetiletému muži a jeho dcerce, kteří v neděli přišli do parku strávit příjemné rodinné odpoledne. Starosta města Alain Decanis na svém facebooku informoval, že otec s dcerou se nacházeli na nafukovacím člunu, který měřil asi 18 metrů, když atrakci najednou zvedl vítr a odmrštil ji o 50 metrů dál. Oba po nárazu utrpěli zástavu srdce.

Na místo byli okamžitě přivoláni hasiči a záchranáři, kteří otce i holčičku resuscitovali a následně oba letecky transportovali do nemocnice na jednotku intenzivní péče. Otec následkům svého zranění v neděli večer bohužel podlehl. Jeho dcera je stále v kritickém stavu. Státní zástupce města Draguignan v pondělí dopoledne prohlásil, že prognózy týkající se zdraví děvčátka úřady zveřejňovat nebudou.

Alain Decanis po incidentu na svých sociálních sítích učinil oznámení, ve kterém odsoudil nedostatečná bezpečnostní opatření v parku, vzdal hold mrtvému a vyjádřil soustrast pozůstalým. „Jak se mohl zábavní park, který měl přinášet radost a štěstí dětem, proměnit ve stroj smrti, který zabíjí rodinu? To nám prozradí současné vyšetřování. Již dříve jsem ze slušnosti k obětem této tragédie odmítl se na toto téma vyjadřovat, ale dnes večer bych rád vyjádřil co nejupřímnější soustrast matce přítomné na místě, která projevila pozoruhodnou odvahu, jakož i všem členům rodiny. Všechny mé myšlenky jsou dnes večer s nimi,“ napsal. 

Rozhlasová stanice France Bleu informovala, že Wonderland park na sociálních sítích v neděli uvedl, že bude na dva dny uzavřen v solidaritě za oběti. „Jsme zničeni,“ dodali zástupci parku. 

Video  Opuštěný zábavní park Camelot v Lancashiru  - YouTube/Shot by Syman
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání