Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Odvážné pacientky s rakovinou prsu ve speciálním kalendáři: Projekt Bellis slaví kulaté narozeniny

Autor: rix - 
30. října 2022
17:28

Mnoho mladých žen trpí zákeřnou rakovinou prsu. Právě takovým pomáhá projekt Bellis. Za dobu své existence poskytl pomoc už více než 1 800 ženám a slaví kulaté desáté narozeniny. Při té příležitosti vydává speciální kalendář. Modelkami se staly přímo „Bellisky“, tedy ženy s onkologickým onemocněním, kterým projekt pomohl.

Společnost Aliance žen s rakovinou prsu se již od roku 2012 zabývá pomocí mladým pacientkám s nepříjemnou rakovinou prsu. „Nemoc u dívek a žen v mladém věku s sebou přináší řadu specifických problémů z rodinné, pracovní, zdravotní a sociální oblasti,“ vysvětlil dobročinný projekt. Pomoc ženám s touto diagnozou je proto podle Bellis stěžejní. 

„Za dobu deseti let své existence jsme pomohly více než 1 800 ženám s rakovinou prsu konkrétní pomocí, poskytly jsme podporu více než 15 000 ženám s rakovinou prsu,“ uvedly zástupkyně projektu Bellis. Mimo jiné vydaly i knihu s názvem „Nejsi na to sama“, průvodce zákeřnou nemocí, kterou darovaly víc než 2 000 ženám s onkologickou diagnozou. 

Takto už Bellis pomáhá jednu dekádu. A k příležitosti kulatého výročí vydává speciální kalendář. Modelkami charitativního kalendář Bellissime 2023 jsou právě „Bellisky,“ tedy ženy s rakovinou prsu, kterým Bellis pomohl. „Moc děkujeme všem Belliskám za důvěru,“ dodaly zástupkyně projektu k jubilejnímu výročí.

Video  Video: Jak provádět samovyšetření prsu  - CNN
Video se připravuje ...

msamec3 ( 30. října 2022 20:23 )

Takovým lidem by měla vláda pomoc

Zobrazit celou diskusi