Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Blesk Podcast: Velký zadek burlesku nelimituje. Zorya Blue boří stereotypy o ideálním těle

Video se připravuje ...
Autor: jim - 
28. října 2022
05:00

Svůdný tanec, nádherně zdobené kostýmy a svlékání. Tímto se vyznačuje staronový fenomén burleska. Úspěšná lektorka a performerka burlesky Zorya Blue pro Blesk Podcast prozradila, že tento fenomén budí pozitivní vztah k tělu. Skvělé performerky totiž můžou mít velké zadky, malá prsa, být hubené nebo mrňavé, jakékoliv - všechny jsou ale krásné. 

Do moderátorského křesla nového podcastového pořadu Už budu! od 4. listopadu usedne šarmantní femme fatale Zorya Blue. Burleska, aktivistka a novinářka je původem z polské strany Českého Těšína a do Prahy přijela před 15 lety. „Už dva roky jsem hrdá spoluobčanka. Na radnici Prahy 7 jsem složila občanský slib,“ směje se blonďatá diva, která vystupuje pod uměleckým pseudonymem Zorya Blue.

K dráždivému svlékání s nejrůznějšími proprietami se Zorya dostala před 3 roky na Žižkově. „Měli jsme doma párty a později jsme ji chtěli přenést někam ven. Šli jsme do nedalekého baru, kde byla otevíračka a vystupovala tam burleskní performerka. Hrozně se mi to líbilo, tak jsem tam začala chodit častěji. Dokonce jsem tam vzala i rande! Nevím, co konkrétně to bylo, ale strašně mě to tam táhlo,“ vzpomínala Zorya. Našla si proto kurz burlesky a začala pronikat do jejich tajů.

Brýle a dlouhé pravítko

„Burleska se dělí nejčastěji na klasickou burlesku a neoburlesku. U té klasické jsou prvky, které si spojujeme s nějakým retrem - boa, vějíře, elegantní šaty, korzety, samozřejmě rukavičky. U ní uslyšíte i trochu retro hudbu. Neoburleska je v podstatě cokoliv jiného,“ vysvětluje rozdíly. 

Moderátorka Zorya Blue (vpravo) bude od 4. listopadu odhalovat taje sexu, erotiky a vztahů v novém podcastu Už budu! Moderátorka Zorya Blue (vpravo) bude od 4. listopadu odhalovat taje sexu, erotiky a vztahů v novém podcastu Už budu! | Blesk:Michal Protivanský/CNC Michal Protivansky/CNC

Nejotevřenější podcast o sexu v českém éteru! Šarmantní burleska Zorya Blue bude pro vás odhalovat peprná témata a klást otázky, na které byste se báli zeptat. Rozhovory se zkušenými hosty nejen o orgasmech, erotických hračkách a nevšedních choutkách od 4. listopadu každý pátek - Už budu!

Zorya Blue vystupovala poprvé s číslem přísné učitelky. V černé kožené sukni, s bílou košilí, výraznými brýlemi a dlouhým dřevěným pravítkem dráždila přítomné diváky. Její číslo slavilo ohromný ohlas a tato pozitivní reakce jí nakopla natolik, že u burlesky zůstala. Později s dalším číslem byla dokonce úplně první burleska, která si na scénu přivezla vanu s vodou a předvedla s ní a v ní živelné číslo. Hrála performerku, která přišla unavená domů, odstrojila se a skončila téměř nahá ve vaně.

Body positive

Později se stala lektorkou a se svými kurzy objíždí nejen Česko ale i Polsko. Její školení navštěvují z drtivé většiny ženy. Proč? Podle Zoryi za to může samotný základ burlesky, která je tzv. body positive - tedy buduje pozitivní vztah k vlastnímu tělu.  

„Každý může být performer nebo performerka, jaký má někdo druh těla není překážkou. Všude na světě jsou performerky a performeři, které/ři mají velké zadky, malé zadky, jsou vysoké/cí hubené/ní, mají velká prsa, malá prsa, prostě úplně cokoliv. A jsou skvělé a skvělí! Myslím si, že i proto to pomáhá i ženám, které chodí na ty show- Málokdo ví, že většina publika na burleskní akci jsou vždycky ženy,“ odhaluje, proč burleska táhne většinou ženy.

Jaké bylo psát turistické průvodce, proč je feminismus v Polsku před Českem napřed, a proč se na burlesky nesmí sahat, vysvětlila Zorya Blue v Blesk Podcast:

Video  Blesk Podcast: Velký zadek burlesku nelimituje, říká Zorya Blue 
Video se připravuje ...

fionora ( 28. října 2022 18:40 )

Odporná, svět se v *** obrací.

Zobrazit celou diskusi