Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Emma (41) se rozhodla stát mořskou pannou: Dech zadrží až na 4 minuty!

Autor: rc - 
28. října 2022
05:15

Máma tří dětí je naprosto posedlá mořskými pannami. Emma Harperová (41) se proto rozhodla mořskou pannou stát! Lidé z anglického Cornwallu ji mohou vídat, jak si s modrou ploutví hoví na skaliscích u pobřeží a plave ve vlnách oceánu. Ovšem stát se mořskou pannou není vůbec hračka. Většinu času Emma věnuje tomu, aby si udržovala fyzičku.

Emma Harperová plavání milovala odjakživa. Dnes jednačtyřicetiletá žena a máma tří dětí už prý jako dítě často sedávala na pláži a celé hodiny trávila plaváním. Navíc zbožňovala i filmy s mořskou tématikou a to pak hlavně film Žbluňk z roku 1984, v němž se hrdina zamiluje do dívky, která je mořskou pannou. „Já prostě miluju tu mysterióznost,“ uvedla pro britský deník Daily Mirror s tím, že nikdo nemůže říct, co se ve skutečnosti skrývá v hlubinách oceánu, které ještě nikdo neprozkoumal.

Nakonec se rozhodla, že se alespoň částečně mořskou pannou stane a začala se věnovat plavání s ploutví. „Manžel vidí, jakou mi to dělá radost a jak to prospívá moji kondici. Myslela jsem, že se moje děti budou trochu stydět, že jsem mořská panna, ale jsou docela hrdé,“ uvedla Emma. Rodačka z britského města Truro až šest hodin týdně absolvuje intenzivní kardio trénink.

Plavání s ploutví v oceánu je náročné, proto se musí udržet v kondici. Ploutev, kterou má vyrobenou na zakázku, váží až patnáct kilogramů. Emma dokáže zadržet dech až na čtyři minuty. „Většinu času trávím v moři, takže pro mne jsou mořské panny skutečné,“ dodala máma od rodiny s tím, že se dokáže potopit do hloubky témě dvaceti metrů.

Video  Nikol Moravcová pro časopis Dieta: Přemýšlím více o tom, co si kupuji  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi