Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Brunejský sultán provdal dceru za neurozeného cizince: Hodovali 7 dní!

Autor: Petr Šour - 
27. ledna 2022
05:00

Celý týden trvala opulentní královská svatba v jednom z nejbohatších koutů světa. Dcera (36) brunejského sultána si vzala zřejmě prostého muže z lidu. Zatímco nevěsta je absolventkou univerzity a veřejně se angažuje, ženich zůstává záhadou.

Princezna Fadzillah Lubabul (36) je dcerou ropného monarchy Hassanala Bolkiaha (75), který je považován za druhého nejbohatšího mocnáře světa po thajském králi Vajiralongkornovi. Jeho majetek se odhaduje na v přepočtu 607 miliard korun, takže očekávání před svatbou byla mimořádná.

A ta se také naplnila: Svatba měla civilní, muslimský i státní charakter, hodovalo se sedm dní. Princezna je devátým z 12 sultánových dětí. V království, kde se ještě žije v lidskoprávním středověku a popravují tam homosexuály kamenováním, ji považují za pokrokovou. Je kapitánkou národního netballového (ženský sport, který se vyvinul z basketbalu – pozn.) týmu a svůj čas věnuje vylepšení zdravotnictví a životního prostředí.

Pohledný ženich

S nastávajícím, který se jmenuje Awang Abdullah Nabil Mahmoud Al-Hashimi, se zasnoubila na konci minulého roku. O ženichovi není moc známo, místní tisk ho popsal jako neurozeného, leč hezkého cizince.

Mešita i palác

Svatbě v mešitě Omar Ali Saifuddien předcházelo 17 salv královského dělostřelectva, veselí se pak přeneslo do královského paláce. Ženich s nevěstou vystřídali několik úborů. Zvlášť vyniklo, když byli sladěni v bílých a stříbrných brokátových úborech, které byly vyzdobeny stejnými sadami drahých kamenů.

Víte, že

Svatba probíhala v sultánově paláci za 7 miliard, který má 1788 pokojů a 200 koupelen s kohoutky z ryzího zlata.

Video  Pompézní svatba dcery ropného ruského magnáta  - Youtube
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi