Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kuciaka a jeho snoubenku zavraždili před čtyřmi lety: Maminka Martiny poslala drsný vzkaz!

Autor: rc - 
25. ledna 2022
19:45

Dlouhé čtyři roky zanedlouho uplynou od chladnokrevné vraždy novináře Jána Kuciaka (†27) a jeho snoubenky Martiny Kušnírové (†27). Objednavatelem zločinu měl být podle obžaloby podnikatel Marián Kočner. Jeho proces ovšem dosud neskončil pravomocným rozsudkem. Rodiny obětí se stále nedočkaly odpovědi na otázku, kdo stál za smrtí jejich blízkých. Maminka Martiny se rozhodla promluvit. A nebrala si servítky.

Obžalobě z objednávky vraždy investigativního novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové stále čelí Marián Kočner a jeho bývalá spolupracovnice Alena Zs. Specializovaný trestní soud v Pezinku je osvobodil, nicméně Nejvyšší soud tento rozsudek zrušil a vrátil případ znovu k projednání. V kauze byli doposud odsouzení dva muži, kteří měli vraždu vykonat – Miroslav Marček a jeho řidič Tomáš Szabó.

Podle informací slovenského deníku Plus Jeden Deň se nové jednání soudu bude konat v březnu. Prokurátor a obhajoba navrhli přezkoumat několik důkazů, jako  například komunikaci mezi Kočnerem a Alenou Zs, USB, které se našlo v autě Kočnera a na němž jsou nahrávky ze sledování Kuciaka, a doplnit výslechy důležitých svědků.

Rodiny zavražděných snoubenců čekají na spravedlnost už  bezmála čtyři roky. Ján a Martina, kteří se těšili na svou svatbu, byli zavražděni ve svém domě ve Velké Mači 21. února 2018. Motivem vražd údajně byla investigativní práce novináře, která se týkala kontroverzního slovenského podnikatele Kočnera.

Maminka Martiny Zlatica Kušnírová (57) pro výše zmíněný slovenský deník řekla, že je stále odhodlaná soudní jednání absolvovat. „Když vidím, co se tu děje, například při propuštění obviněných podezřelých z vážných zločinů, mám jen malou naději,“ uvedla s tím, že společnost na Slovensku je rozdělená. „Ti, kteří byli špatní, jsou ještě horší, a z těch, kteří byli ještě horší, se stali ďáblové. Přesně teď v duchu hesla V nouzi poznáš přítele se v nouzové covidové situaci ukázal charakter lidí,“ uvedla.

VIDEO: Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video  Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

sorgedoktor ( 26. ledna 2022 13:06 )

No jo,kdyz tem vrahumm nemohou dat nakladacku, asi se pravdu nikdo nedovi..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání