Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Kocoura Kefíra si pletou se psem: Váží přes 12 kilo! Je zřejmě největší kočka na světě

Autor: rc - 
19. ledna 2022
19:18

Kefír je kocour, o němž si prý mnozí lidé na první pohled myslí, že je to pes. Když si Julia Mininová z Ruska před dvěma lety kupovala svého kocoura Kefíra, netušila, co z něj vyroste. Sněhově bílý mazel váží stejně jako dítě ve věku tří až čtyř let a je považován za největší kočku na světě.

Čtyřnohého společníka si pořídila před dvěma lety Julia Mininová z ruského městečka Stary Oskol. Když si kocoura plemene mainská mývalí kočka pořizovala, byl to drobeček.

Pojmenovala ho Kefír podle kvašeného mléčného nápoje a okamžitě si ho zamilovala. Kocour, který vypadá jako gigantický plyšák, však rostl a rostl, až si ho lidé pletou se psem!

V současné době váží 12,5 kilogramů. „Když ke mně přijdou přátelé a známí, veškerá pozornost se upře k němu,“ uvádí Julia pro britský deník Daily Mirror s tím, že Kefír je velký mazel a nechá se od nich hladit.

„Když ale do domu přijdou cizí lidi, všichni si ho spletou se psem,“ směje se s tím, že má její mazlíček jeden zvyk, který začíná být poslední dobou problém.

„V noci na mně rád spí. Když byl kotě, nebyl to problém, ale teď vyrostl a je těžký a samozřejmě není snadné takhle spát,“ uvedla Julia. Lidé na sociálních sítích občas Julii nařknou z toho, že lže a kocour nemůže tak obrovský. Julia však odmítá, že by používala programy na úpravy fotek.

Uživatel_5539842 ( 21. ledna 2022 02:03 )

kralovna-vsech-mori ( 19. ledna 2022 22:57 )

Náš Main váží 14,6 kg.

dynaty ( 19. ledna 2022 19:20 )

je nádhernej

Zobrazit celou diskusi