Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Muzikantce zemřel kocour: Nechala ho zpopelnit, ale po 9 měsících přišel šok. Zvíře žije!

Autor: ran - 
27. července 2021
05:03

Kanadská hudebnice hledala svého ztraceného milovaného kocoura, kde se dalo. Nakonec ho kamarádi našli uhynulého na cestě. Přijela se na mrtvolku podívat, bez sebemenšího zaváhání mazlíka poznala a odnesla ke zpopelnění. Po 9 měsících se jí ale kocourek vrátil živý a zdravý domů. Jak je to možné?

Desirée Hobbinsová z kanadského Saskatchewanu svého kocoura Zeppelina alias „Zeppyho“ milovala. Když se jí v září 2020 ztratil, plakátky s jeho fotkou a prosbou o nalezení vyvěsila, kde se dalo. Pak se jí ale ozvali kamarádi.

„Byla jsem zrovna na cestě na jógu, volali mi, že našli na silnici mrtvolku a že se omlouvají, ale že si myslí, že je to on. Viděli spoustu obrázků s ním a mrtvolka má prý všechny jeho poznávací znaky,“ řekla Hobbinsová podle Daily Star. Dívka neváhala a okamžitě vyrazila na místo.

Zvířátko už bylo uložené v krabici a zabalené v přehozu. Svého Zeppyho prý Desirée hned poznala. „Podívala jsem se na něj a v tu ránu jsem věděla, že je to Zeppelin,“ řekla. Kocoura odnesla do zařízení, kde se postarali o kremaci mrtvolky. Věc byla smutná, ale uzavřená.

Jenže v květnu 2021 dívka, která se živí jako muzikantka, zažila, jaké to je, když se člověk stane svědkem něčího zmrtvýchvstání. Přes instagram se jí ozval útulek, že jí kocoura našli. „Ahoj Desirée, myslím, že tu máme tvého kamaráda,“ sdělili překvapené dívce, která zírala s otevřenou pusou na aktuální obrázek Zeppelina, který jí poslali. „Ale vždyť já ho zpopelnila!“ nevěřila vlastním očím.

Bez zubu, ale jinak celý

V útulku jí zopakovali, že to její kocour určitě je, protože si to ověřili přes mikročip, který mělo zvíře na sobě. „Byl v pořádku, živý a zdravý, jen mu chyběl jeden zub. Ale byl to bez jakýchkoli pochybností Zeppy! Nemohla jsem tomu uvěřit,“ zalykala se blahem Desirée nad zcela nečekaným shledáním s mazlíkem ze záhrobí.  

Hudebnice se prý teď cítí provinile, že někomu zpopelnila kočku. Přiznala, že tehdy na silnici vůbec neměla myšlenky na to, aby u mrtvolky kontrolovala identifikační údaje. Na zařízení, kde zvířátko zpopelnili, se Desirée sice chvilku zlobila, že se jí víc nevyptávali, čímž by se mohli dostat k tomu, že vlastně úplně zapomněla mikročip zkontrolovat.

Ale prý dobře chápe, že když jim někdo s pláčem přinese kočku a říká, že je to jeho mazlík a prosí o zpopelnění, nemají důvod takovému člověku nevěřit. „Většinou lidé ke zpopelnění nenosí kočky, které nejsou jejich,“ vyjádřilo se k příběhu stručně kremační zařízení.

Zobrazit celou diskusi