Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kocour prolezlý larvami se připlazil prosit o pomoc: Záchrana přišla pozdě!

Autor: VaB - 
15. září 2021
18:36

Kocour se na sklonku života připlazil na Vysočině před dům, kde mu pomohla náhodná žena. Zvíře bylo celé prolezlé larvami. Veterináři se ho snažili zachránit, bohužel marně. 

Jako jeden z nejhrůznějších nálezů popisují členové spolku Mikeš nález kocoura, který se doplazil před dům náhodných lidí. Zvíře už nemělo ani sílu se hýbat, zachránila ho až žena. Když ho chtěla uložit do přenosky, nestačila se divit.

Kocour byl extrémně vyhublý. „Doslova jen kosti a kožich, z kterého začaly padat larvy, jakmile ho zachránkyně zvedla a přendávala do přenosky. Larvy, které ho již začínaly žrát zaživa,“ uvádějí zachránci ze spolku Mikeš HS.

Zvíře se ze všech sil snažili zachránit. „Šance tam je, i když ne veliká. Děkujeme panu MVDr. Štursovi a jeho kolektivu za boj o jeho život a držíme pěsti, ať to zvládne,“ informovali. Později ale přišla smutná zpráva. „Přes veškerou snahu a péči svůj boj o život nad ránem prohrál. Je nám to moc líto, pomoc pro něj bohužel přišla příliš pozdě,“ popsali.

Dobrodinci mu chtěli pomoci i sbírkou, která by ho snad zachránila. „Děkujeme všem, kdo přispěli na jeho záchranu, po úhradě veterinárních úkonů zbylé peníze použijeme na léčbu nalezených koťátek, které jsou v naší péči. Pokud by někdo chtěl vrátit příspěvek zpět, kontaktujte nás prosím do zpráv,“ dodávají. Podpořit spolek můžete zde.

padrino ( 16. září 2021 02:38 )

Hmmm a proč je kocour v Krimi zprávách.

Pohybovenadany ( 16. září 2021 02:22 )

Musi se koupit Toyoty a velkokapacitní letadlo pro vojáky , a pak nové auta policajtům . Jo a taky vysokozdvyžný kontejner pro našeho prezidenta aby se měl jak dostat do letadla. Bohužel pejsci a kočičky , zase ostrouháte ! 🐈🐕🐈🐕.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání