Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Strach o domácí mazlíčky v Litvínovicích: Někdo tam střílí kočky!

Autor: jel - 
11. října 2021
15:43

V jihočeských Litvínovicích mají lidé strach o domácí mazlíčky. Neznámý pachatel tam zřejmě střílí kočky. Své o tom ví i paní Lucie, která našla svého teprve ročního kocourka Mourka mrtvého u sousedů na zahradě. Před nebezpečnou osobou varovala i radnice města.

Lucie řekla pro Krimi Zprávy, že je přesvědčená, že jejího mazlíčka někdo zastřelil. „Řešili jsme obdobné případy, kdy došlo k usmrcení zvířat a to pravděpodobně střelou z nějaké lehké pušky, například vzduchovky,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Navíc majitelka zabitého kocoura řekla, že si již neplánuje pořizovat další zvíře, protože jí takto zemřela už druhá kočka. Proč záhadný střelec nebohá zvířátka zabíjí, však není jasné, pátrá po něm však policie.

Varování vydala také radnice obce Litvínovice, která na facebookových stránkách uvedla, že na obecní úřad přišlo hned několik oznámení o zastřeleném kocourkovi. „Nejedná se o první takový případ, jelikož na začátku léta byl postřelen i jiný kocour. Myslíme si, že útok byl úmyslný, a proto je celá věc předána na Policii ČR,“ napsalo vedení obce.

„Chceme tedy všechny občany upozornit, aby dávali pozor na sebe i na své domácí mazlíčky, a kdybyste viděli něco podezřelého, neprodleně volejte Policii ČR,“ vyzvali v závěru.

Video  Třínohá kočka Bety našla díky Blesk tlapkám nový domov. Nová rodina kvůli ní urazila 450 kilometrů  - Kateřina Lang
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání