Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zatoulaný kocour Forbes se shledal se svými majiteli: Domů se vrátil po 10 letech

Autor: rc - 
25. září 2021
21:24

Kocour Forbes se zatoulal v roce 2011. Majitelé Neil a Lucy Hendersonovi už nedoufali, že se se svým mazlíčkem ještě někdy uvidí. Deset let o zvířeti nebylo vidu ani slechu, dokud je nekontaktovala charita na záchranu zvířat s tím, že se jejich kocour našel živý a zdravý!

Vylepovali plakáty, chodili po sousedech a po ulicích ve snaze nalézt svého kočičího mazlíčka. Kocour Forbes se Neilovi a Lucy Hendersonovým zatoulal ve městě Aberdeen v roce 2011. Přinesli si ho už jako malé kotě a postupem času se stal součástí rodiny. Jeho ztráta je velice bolela, a proto se ho dvojice snažila marně najít.

„Náš kamarád vyrobil plakáty a chodili jsme od dveří ke dveřím ve čtvrti, v níž jsme bydleli. Žádali jsme lidi, aby zkontrolovali garáže a přístřešky, jelikož jsme si mysleli, že ho tam mohli omylem zavřít. Po osmi až devíti měsících jsme si však uvědomili, že se zřejmě stalo to nejhorší,“ uvedl Neil pro britský deník Daily Star s tím, že se přestěhovali později do Edinburghu a navždy se s kocourem rozloučili.

Po deseti letech však přišla nečekaná zpráva. Neil zrovna řídil, když mu volala Lucy, aby mu oznámila, že se Forbes našel. Neil podle svých slov zastavil a okamžitě se rozjel do Aberdeenu. Poté, co ho přivezl domů, Forbes se údajně choval, jako by se nikdy neztratil. Tak jak to dělával kdysi, chodí každý večer do pokoje, když Neil hraje videohry dlouho do noci a mňouká. Do rodiny mezitím však přibyli dva psi a dvě kočky, s kterými se nyní Forbes seznamuje. „Mysleli jsme si, že už ho nikdy neuvidíme,“ říká Neil s tím, že se jim náhle splnil velký sen.

VIDEO: ŽIVĚ: Milujeme kočičky

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi