Mladá žena bydlí sama v panelákovém bytě, kde žila od narození až do dospělosti. Pak se stěhovala po pronájmech. Když se rodiče přesunuli do příbytku po babičce, vrátila se zpět do rodného hnízda. Byt, ve kterém žije, koupila v privatizaci na hypotéku.

Domov má velmi neútulný. Kuchyň je původní, ještě z doby, kdy se do bytu nastěhovali její rodiče – staré jsou skříňky i spotřebiče. Obývák je prázdný a působí nezabydleně. 

Designéři by pro Jarku rádi vytvořili velkou moderní kuchyň a v celém prostoru sjednotili podlahu, která nahradí staré lino. Zdi dostanou nový nátěr, na oknech budou závěsy, které zmírní únik tepla. V obývacím pokoji chtějí vytvořit zajímavý prvek, na kterém bude umístěna televize.

Fotogalerie
17 fotografií

Jarka sama bude vděčná za cokoli. Prioritou je pro ni kuchyň. Na ničem netrvá, jen si jako alergik nepotrpí na koberce. Líbí se jí minimalistický styl, bílá barva a africké motivy.

„Původní prostor byl de facto holobyt. Vybavení bylo zastaralé, poskládané z toho, co zbylo. Asi nejvíc vrásek nám udělalo kotvení plechové stěny. Bylo třeba vymyslet funkční systém, který zvládne i laik,“ říkají designéři Andrea Hylmarová a Marek Povolný.

Prostor mezi kuchyní a obývákem otevřeli, podlahu zvolili dřevěnou v barvě přírodního dubu. Plechová stěna mohla působit chladně, proto se rozhodli pro bílý nátěr místo surového plechu. „K celkovému zútulnění pomohly decentní záclony a závěsy. Své udělala i kožená luxusní sedačka. Interiér odpovídá modernímu stylu v neutrálních tónech. Přemýšleli jsme hodně i o tvarech. Střízlivou geometrii kuchyně či sedačky zjemňují oblé linie na plechu, svítidlech i vlnících se záclonách,“ dodávají autoři proměny.

Premiéru dalšího dílu Postav si sen! uvidíte v pondělí 19. dubna ve 21.35 na Primě.