Loni v červnu se lékaři v plzeňské nemocnici zhrozili, když k nim přivezli tehdy čtyřměsíčního chlapečka. Měl zpřeražené obě zápěstí! Rentgeny navíc odhalily i starší neléčené zlomeniny a také poškození mozku. Nemocnice odmítla dítě vrátit do rodiny a případu se ujala policie.

„Opakovaně udeřila nezletilého syna do rukou, čímž mu způsobila zlomeninu levé i pravé předloketní kosti. Dále s ním zacházela tak, že došlo k prudkému nárazu jeho hlavy do tvrdé plochy a následnému pohmoždění mozku,“ stojí podle serveru Novinky.cz v obžalobě.

Matka, o které znalci prohlásili, že je emočně labilní, u soudu vše popírá. „Nevím, jak se mu to mohlo stát. Rozhodně jsem ho nepraštila. Je možné, že jsem to udělala nevědomky,“ prohlásila a přišla s nečekanou teorií, podle které zranění způsobil miminku kocour! „Viděla jsem, že malého zalehl v postýlce,“ uvedla.

Jsou v ústavní péči

Podle znalců si dítě nemohlo způsobit zranění samo, musel ho zranit někdo v rodině. Matka i otec ale vinu rezolutně popírají. Opatrovnický soud proto rozhodl o odebrání Davídka i o rok staršího Danečka a umístil je do ústavní péče. V tuto chvíli na rok.

„Zcela nepopíratelný je fakt, že v péči rodičů utrpěl David velmi závažná zranění různého stáří, což svědčí o hrubém a opakovaném zanedbávání minimálně dohledu nad nezletilým. V zájmu bezpečnosti obou dětí, které jsou útlého věku, bylo nezbytné přijmout toto jistě závažné opatření, jakým je ústavní výchova,“ konstatoval soud. Soud s matkou pokračuje v následujících dnech.

VIDEO: Matka táhla dítě po ulici na vodítku, kolemjdoucí byli v šoku.

Fotogalerie
3 fotografie