Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Obézní žena zhubla 55 kilogramů za rok: Od základu změnila svůj život

Autor: štt - 
29. prosince 2021
10:23

Australanka Jessica Lovejoyová (32) překvapila nejen sebe, ale i celou svou rodinu. Za rok se jí podařilo zhubnout 55 kilogramů. Pro razantní změnu se rozhodla ze dne na den. „Každý může změnit své návyky,“ říká pečovatelka.

Ještě loni v srpnu Jessica Lovejoyová, rodačka z Nového Jižního Walesu, vážila přes 110 kilogramů. O letošních Vánocích však celou rodinu překvapila, když jim s hrdostí oznámila, že váží pouhých 55 kilogramů. Mladá Australanka podle serveru The Mirror sdělila: „V minulosti jsem denně vypila nejméně dva litry koly a skoro nikdy vodu. Dnes je vše naopak.“

Dle vlastních slov byla závislá na jídle. Vzpomíná, že při přípravě koláče se nedokázala udržet a ochutnávala jej postupně během pečení, až skoro žádný nezbyl. „Měla jsem neutuchající nutkání jíst, a tak jsem spořádala i syrové těsto,“ otevřeně se přiznává ke svým tehdejším zlozvykům. S přejídáním a vyšší váhou se pojily i úzkosti o svůj zanedbaný zevnějšek.

Jelikož Jessica pracovala ve fyzicky náročném odvětví pečovatelství, trpěla bolestmi kolen a nohou.  Zašla proto ke svému lékaři, který ji nejen poslal k fyzioterapeutovi, ale doporučil jí shodit nadbytečná kila a odlehčit opotřebovaným kloubům a svalům. Uvědomila si, že takhle to dál nejde: „Vzdala jsem se všech svých oblíbených pochutin a nahradila je zdravější a výživnější variantou.“ Na otázku, kde našla sílu s návyky bojovat, lakonicky odpovídá: „Nevím, kde se ve mně vzala pevná vůle, prostě tam byla.“

Nyní na sobě pracuje již přes rok a nový stav i vzhled si nemůže vynachválit: „Byla jsem na cestě za zhubnutím déle než rok a je to skvělé. Stále se soutředím na správné stravování a dosud mám i svou sebekontrolu.“ Dříve například nesnídala a jedla až oběd – většinou fastfood. Po večeři spořádala balíček chipsů nebo kyblík zmrzliny. Nyní má jídelníček rozvržený do šesti chodů, v kterých variuje zeleninu, ovoce, luštěniny a mléčné výrobky. Sem tam se odmění ořechovou tyčinkou nebo sušeným ovocem.

new era ( 29. prosince 2021 12:27 )

Naopak. Konecne to nekdo napsal tak, jak ma zdrave jidlo vypadat - ona veci z jidelnicku nevyskrtla, ale nahradila. Cili zadne stradani, jednoduse zdravy zpusob stravovani.
To, ze ted ji 6x denne, je take dulezite - telo nema potrebu si ukladat, jako kdyz clovek ji jednou nebo dvakrat denne.
Pani je sikulka 👍💪

y1xcvbnm ( 29. prosince 2021 12:03 )

jakmile by se normálně najedla, ihned nabere a celoroční strádání je fuč!!!!

Zobrazit celou diskusi