Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sarah (43) žije jako pračlověk: Sbírá bylinky a mršiny u silnice!

Autor: rc - 
19. prosince 2021
13:06

Britka Sarah Dayová (43) se rozhodla vzdát se výdobytků civilizace a žít tak, jak žili lidé v době kamenné. Navzdory tomu, že má domov ve městě Colchesteru, raději přespává ve stanu a živí se sběrem ovoce, zeleniny a bylinek a navíc sbírá mršiny u silnice.

Třiačtyřicetiletá Sarah Dayová se rozhodla utéci před shonem města do divočiny. Místo toho, aby si užívala luxusu svého domova ve městě Colchester v hrabství Essex, postavila si stan v lese, kde žije z darů přírody. Jak se svěřila britskému deníku Metro, odmalička ji fascinoval život předků v době kamenné a stejně jako oni se rozhodla žít.

Mršiny u silnice

Místo chutného jídla z restaurací sbírá byliny, ovoce a zeleninu a chodí lovit. Jednou týdně dokonce i sbírá mršiny od silnice. U silnic sbírá mrtvé krysy, veverky a holuby, a ačkoliv by to mohlo mnoha lidem připadat nechutné, podle Sarah chutnají jako „skutečně dobrý hovězí steak“. „Můj mrazák je plný mršin, což se hodí v zimě, protože můžu rozmrazit jelena nebo králíka a připravit si vydatný guláš,“ uvedla. Prý sbírá jen mršiny, které jsou u cesty méně jak jeden den.

Výroba kůží

„Někdy je mršina na silnici příliš poškozená. Ale pokud je to ještě šťavnaté a teplé a z velké části neporušené, pak to můžete jíst,“ popsala s tím, že kromě masa ze zvířat zpracuje i kůži a vnitřnosti. Své zkušenosti dokonce předává dál. Učí dětí dovednostem pro přežití. „Vyrobila jsem si svůj vlastní spací pytel ze sobí kůže,“ uzavřela.

VIDEO: Juliane jako jediná přežila děsivou leteckou nehodu: Poté přišel další boj o život v deštném pralese

Video  Juliane jako jediná přežila děsivou leteckou nehodu: Poté přišel další boj o život v deštěném pralese 
Video se připravuje ...

zuzakirsch ( 21. prosince 2021 12:50 )

Tak nějak jsem přestala mít hlad.

Sibyla ( 19. prosince 2021 19:22 )

jednou jsem málem ulovila kance, naštěstí ho sejmul řidič v protisměru ...

krapotkin ( 19. prosince 2021 16:12 )

Stejně zanechává po sobě uhlíkovou stopu, nepřijatelnou pro šašky z EU.

Citronel ( 19. prosince 2021 14:33 )

Hodně jezdím na kole, nebo chodím pěšky a něco mrtvého u silnice, nebo na kolejích najdu tak jednou do roka a to v takovém stavu, že mi toho červi moc nenechali, nebo jiná zvěř to už rozebrala. Tušim, že když tam jede, tak si nezapomene nacpat pytel s jídlem, protože z trávy by moc dlouho nepřežila.

Wells ( 19. prosince 2021 14:18 )

A tu lednici má ve stanu?

Zobrazit celou diskusi