Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Poustevník žil 29 let nahý na opouštěném ostrově: Úřady ho nutí vrátit se do civilizace

Autor: rc - 
26. června 2018
20:00

Masafumi Nagasaki (82), kterému se říká »nahý poustevník«, opustil před třiceti lety civilizaci a usídlil se na opuštěném ostrově, u něhož ani rybáři nepokládají sítě. Nyní ho japonské úřady donutily, aby se vrátil zpět na pevninu vzdálenou šedesát kilometrů od ostrova.

„Nedělám, co mi říká společnost, ale následuji pravidla přírody. Nemůžeš si podrobit přírodu, tak se jí musíš úplně podřídit,“ řekl Nagasaki News.com.au. „To je to, co jsem se naučil, když jsem sem přišel a to je pravděpodobně důvod, proč se mám tak dobře,“ dodal muž, který předtím, než se rozhodl žít poustevnickým životem, pracoval v zábavním průmyslu. V roce 1989 toho měl však už dost, opustil civilizaci a rozhodl se žít na pustém ostrově Sotobanari.

Nagasaki žije z toho, co mu dá příroda. Po roce jeho pobytu kvůli tajfunu přišel o oblečení a od té doby chodí po ostrově úplně nahý. „Chodit nahý, v normální společnosti je nepatřičné, ale tady na ostrově cítím, že je to správné, je to jako uniforma,“ uvedl. Kvůli nahotě si vysloužil přezdívku nahý poustevník.

V roce 2012 byl jeho příběh zveřejněn jedním cestovatelem a od té doby ho sem tam nějaký další dobrodruh na pustém ostrově navštívil. To zřejmě také zapříčinilo to, že po třiceti letech je s jeho poustevnickým životem konec. Někdo japonským úřadům nahlásil, že viděl Nagasakiho ve špatném zdravotním stavu. Posléze ho na ostrově navštívily úřady a oznámily mu, že musí ostrov opustit a vrátit se zpět na pevninu.

Na ostrov se navíc nesmí už nikdy vrátit. Nagasaki na ně naléhal, že to nic nebylo, pouze horečka, ovšem úřady ignorovaly jeho přání zůstat na ostrově, na němž žil tři dekády a donutily ho jít zpět do civilizace. „Najíst si místo, kde zemřít, je důležitá věc a já se rozhodl, že tady je to moje místo,“ vyslovil své největší přání Nagasaki. To se mu však už nesplní.

kombucha ( 27. června 2018 08:18 )

Kdysi kdesi jsem četla,že člověk,když žije leta sám-byl to rozbor Robinsona-že zapomene mluvit.A třicet let,nemět s kým promluvit?Hmm,tak to se vyjadřoval docela dobře.A když ho vtáhnou do civilizace,tak ten pán to nepřežije.

sores ( 26. června 2018 22:13 )

Dědek je spokojený kde je, tak že ho v jeho vysokém věku nenechají dožít kde chce on sám!

cocumysvole ( 26. června 2018 21:04 )

To nejde jen tak si žít a neplatit daně.

elopapx ( 26. června 2018 20:51 )

*** ouřednický,kancelářský... Nedaj člověku pokoj ani když po nich NIC nechce...

Zobrazit celou diskusi