Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Opustila ho manželka: Už čtyři roky bydlí na letišti

Němec si zvolil život podle vzoru role Toma Hankse ze známého filmu Terminál
Němec si zvolil život podle vzoru role Toma Hankse ze známého filmu Terminál  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: INT, pf - 
8. července 2011
09:07

Život Němce Reného Beckera připomíná fi lmovou roli postavy Viktora Navorského ztvárněnou Tomem Hanksem (54) ve snímku Terminál. Vystudovaný inženýr žije stejně jako on – na letišti! Zvláštní poustevník je prý šťastný, do koupelny chodí k policistům a najíst dostává levně v kantýně. Žije zkrátka úsporně. Navíc jej v nezvyklém domově nedávno navštívila dcera.

René Becker z německé Mohuče si osvojil zvláštní formu života poustevníka – třebaže nemá vlastní střechu nad hlavou, společnost mu na třetím největším letišti ve Španělsku – v Palma de Mallorca, které může odbavit až 25 milionů cestujících ročně, dělají policisté, uklízečky a turističtí průvodci. Všichni ho dobře znají. „Patřím sem,“ říká Němec a popisuje životní situaci, která ho k bydlení na letišti přiměla.

„V Německu jsem žil jako každý normální člověk. Živobytí mi zaručovala práce stavebního inženýra,“ vypráví René, který se oženil a stal otcem. „Když jsme byli s manželkou jedenáctý rok po svatbě, odletěla s kamarádkou na dovolenou a vrátila se těhotná. To pro mě znamenalo konec,“ zavzpomínal hořce Becker.

Muž se potom začal ve Spolkové republice stěhovat z místa na místo, rok taky jezdil po Španělsku. „Došly mi peníze, s posledními eury jsem nastoupil na loď a odplul na Mallorcu. Letiště se jevilo jako dobrý nápad, protože člověk tady není tak opuštěný,“ dodal.

Reného den začíná v šest hodin ráno, kdy mu zvoní budík. Sprcha v policejní koupelně a jídlo v kantýně za 65 Kč tvoří v podstatě jeho jediný program. Podobnou zkušenost získal i Heinz Müller (48) pocházející rovněž z Německa. Při čekání na svou lásku se před dvěma lety rozhodl zabydlet se na letišti Viracopos v brazilském Campinasu.

opportunity ( 9. července 2011 08:01 )

NAopak film s Hanksem byl natočen podle člověka s podobným osudem.

opportunity ( 9. července 2011 08:00 )

Četl jsi to? Byl stavební inženýr. Takový stres člověka změní, takže nevím, jestli se k práci vůbc může vrátit.

djaba ( 8. července 2011 21:54 )

Ani není divu , že ho baba pustila k vodě .Některý lidi zkrátka makat nikdy nebudou .

jahodove_ticho ( 8. července 2011 13:11 )

a kde teda bere těch 65 kaček na den?

Zobrazit celou diskusi