Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Karina (11) přežila 12 dní uprostřed lesa plného vlků a medvědů: Dostala se na prestižní baletní školu!

Autor: rc - 
4. prosince 2021
10:00

Statečná holčička, která přežila sama v divočině, slaví životní úspěch. Karina Čikitová v pouhých čtyřech letech přežila neuvěřitelných dvanáct dní v sibiřském lese, kde se to hemží vlky a medvědy. Nyní již jedenáctiletá školačka se dostala na ruskou prestižní baletní školu a je o krok blíž svému snu.

V roce 2014 svět se zatajeným dechem sledoval příběh Kariny Čikitové, která se ztratila na Sibiři. Tehdy čtyřletá holčička z Jakutska následovala svého otce do lesa, aniž by o tom věděl. Po boku odvážné dívky byla fena Naida, která se jí držela na každém kroku. Ovšem brzy malá a bezbranná holčička ztratila otce z dohledu a zůstala uprostřed divočiny sama. Sama dokázala přežít dvanáct dní.

Seděla v trávě

Spala v trávě a jedla bobule, aby zůstala naživu. Záchranáři se ji marně snažili najít a už to vypadalo, že už holčičku vystrašeným rodičům nevrátí. „Seděla hluboko v trávě naprosto potichu. Ani jsem ji nezahlédl. Uviděla mě a natáhla ke mně své paže,“ popsal záchranář Arťom Borisov chvíli, kterou si bude pamatovat do konce života pro britský deník Daily Star. „Zvedl jsem ji, byla tak hubená, tak lehká, jako chmýří. Neměla na sobě ani boty. Její tváře, nohy a ramena byly poštípané od hmyzu. Byla k smrti vyděšená,“ dodal s tím, že ho okamžitě malá hrdinka, kterou deník přirovnal k Mauglímu, poprosila o vodu a rozplakala se. „Upřímně. Neměl jsem také daleko k slzám,“ dodal Arťom.

Ochranitelský pes

Holčičce se podařilo přežít díky rodinné fence Naidě. „Byla to Naida, kdo mě zachránil. Byla jsem hrozně vyděšená, ale když jsme šly spát, objala jsem ji a společně nám bylo teplo,“ popsala Karina, která se dokonce stala předlohou knihy pro děti. Na její počest, a pak zvláště na počest jejího milovaného pejska, byla ve městě Jakutsk vztyčena jejich socha.

Královna krásy

Od své záchrany Karina slaví jeden úspěch za druhým. Vyhrála dokonce soutěž krásy a naprosto se zamilovala do baletu. Toužila po tom, aby se její vášeň stala jejím budoucím zaměstnáním, a díky jejímu odhodlání a pracovitosti se jí to nejspíš skutečně povede. Karinu přijali na prestižní Jakutskou baletní školu, a tak je jen krůček od splnění svého snu, aby se stala součástí slavného Velkého divadla v Moskvě.

Baletní sen

„Tohle je začátek nové životní kapitoly v životě Kariny. Znamená to obrovský krok k tomu, aby se z ní stala baletka. Byl to úžasný úspěch a také náročný úkol. Téměř polovina Karininy třídy nebyla vybrána, aby pokračovala ve studiu,“ uvedla Albina Čerepanová (61), která je Karininou opatrovnicí. Karina dennodenně tvrdě cvičí a do toho se věnuje svému studiu. „Nyní bude procházet roky plnými dlouhých dnů přísného tréninku a výkonů a hodně se učit. Je to velmi prestižní škola známá v Rusku i v zahraničí,“ dodala Albina s tím, že Karina je velmi krásná dívka, která už je vyšší než její spolužačky. Navíc je to prý úžasná osobnost, která myslí na druhé. Rodinu navštěvuje pouze během letních a zimních prázdnin, ovšem ráda by splnila sen své matce, která chce mít vlastní kavárnu.

VIDEO:  Devítiletá Anička Janatková. Okolnosti její vraždy zůstávají neobjasněny   

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi