Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Chlapec (14) se u Děčína zřítil ze skály: Těžce zraněný čekal na pomoc celou noc!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
18. listopadu 2021
09:04

Celou noc čekal chlapec (14) v průrvě na Děčínsku na záchranu. Ve velmi vážném stavu ho do nemocnice transportoval vrtulník. Před tím ho ale museli hasiči a záchranáři vyprostit z těžce přístupného terénu.

Celou noc rodina a policisté pohřešovali teprve čtrnáctiletého chlapce, který se v úterý večer ztratil. Patrně už tou dobou byl zaseknutý ve skále v Pastýřské stěně u Děčína. Podle CNN Prima News si ho tam ve středu odpoledne všiml náhodný kolemjdoucí.

Když pak zavolal na tísňovou linku, ke skále se okamžitě sjela záchranná služba, hasiči a policisté. „Na místo okamžitě vyjela lékařská posádka a vzlétl i vrtulník letecké záchranné služby. Na vyprošťovacích a záchranných pracích se podíleli také hasiči,“ uvedl pro server mluvčí záchranářů Prokop Voleník.  

Podle toho celou akci ztěžoval zejména těžce přístupný terén, kvůli kterému nebylo možné se k chlapci slanit z vrtulníku. Nakonec se k němu lékař dostal za pomocí hasičů. „Chlapec utrpěl velmi vážná zranění,“ dodal Voleník s tím, že ho do nemocnice transportovali vrtulníkem. Co se přesně stalo, zjišťují policisté.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání