Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Drama na Žermanické přehradě: Táta se topil i s dcerkou (5)! Převrhla se s nimi kánoe

Otec se s dcerkou (5) topili, když se s nimi převrhla kánoe.
Otec se s dcerkou (5) topili, když se s nimi převrhla kánoe.  (Autor: Policie ČR)
Autor: jag - 
19. srpna 2021
15:06

Topícího se tátu s dítětem zachránili před pár dny na Žermanické přehradě policisté. Převrátila se s nimi kánoe. Na první pohled však na vodě vypadala, že někomu uplavala.

"Byla napůl ponořená do vody. Policistům to nedalo a ve služební lodi připluli blíže. Na hladinu se vynořil muž, který v náručí držel holčičku (5). Bylo zcela zjevné, že je na pokraji sil a potřebuje pomoc,“ uvedla policejní mluvčí Daniela Vlčková. Policisté okamžitě zareagovali. Nejprve na loď vytáhli dítě, které bylo zcela vyčerpané.

Uklidňování holčičky

Zatímco ho jeden z policistů uklidňoval, usušil a zabalil do izotermické folie, druzí dva pomohli z vody otci. „Nakonec pomocí sklopné plošiny vytáhli na palubu služební lodě také již téměř potopenou kánoi a pomocí háčku z vodní hladiny posbírali osobní věci,“ doplnila mluvčí.

Podle ní jen díky včasné pomoci nedošlo k tragédii. Navíc jeden ze zachraňujících policistů patří mezi zdravotníky speciální pořádkové jednotky a právě on se o vystrašenou dívenku, u které mohlo dojít k šoku, postaral.

Zásahy policie

Je to v tomto měsíci již podruhé, kdy věta „Pomáhat a chránit“ není pro naše kolegy jen planým heslem,“ doplnila Vlčková. Předešlý případ se stal v Ostravě, kde muž (36) přelezl zábradlí a chtěl skočit. Když k němu dorazili policisté, pokoušeli se mu sebevraždu rozmluvit, ale pak využili momentu překvapení a zachytili ho.

Danela ( 19. srpna 2021 18:38 )

Ta holčička na fotce má úplně suché vlasy. Nevím, jak se mohla topit. Ilustrační obrázek to není.

padrino ( 19. srpna 2021 17:06 )

Rukávky nebo kruh si měl vzít i fotr.

begonie ( 19. srpna 2021 16:38 )

5-ti letou holčičku dá do kanoe bez nafukovacích rukávků nebo vesty jen blb

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání