Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zámeček místo psí boudy: Německý ovčák je nejbohatší mazlíček na světě, „vlastní“ miliardy

Autor: ran - 
19. listopadu 2021
13:54

Luxusní vilu v Miami „prodává“ nejbohatší mazlíček na světě, německý ovčák jménem Gunther VI. Sice neumí psát a víc než o správu majetku se stará o to, kdo mu hodí míček a co od koho dostane dobrého na zub, nicméně souhlas s prodejem měl podle páníčků dát spokojeným štěknutím. Vila se mu za léta slušně zhodnotila.

„Jmění“ německého ovčáka Gunthera VI. se podle Daily Mail odhaduje na téměř 500 milionů dolarů (přes 10 miliard korun). K majetku se měl dostat prostřednictvím dědictví, když v roce 1992 německá hraběnka Karlotta Liebensteinová svému psovi, pojmenovanému vznosně Gunther III., údajně odkázala veškerý majetek. Ten pak přecházel na psí potomky, až se dostal ke Guntherovi VI.

Vila v Miami, které se teď psík rozhodl zbavit, v 90. letech nějaký čas patřila zpěvačce Madonně. Nyní by rád změnil prostředí i hravý Gunther VI. Na nedostatek podnětů nebo nedostatečnou péči si sice stěžovat nemůže, ale jak (se) říká, změna je život. 

Opatrovníci opečovávaného mazlíka uvedli, že Gunther VI. setkání s realitní kanceláří nepodcenil, vzal si dokonce i svůj diamantový náhrdelník. Souhlas s prodejem vily, kterou Madonna kdysi prodala za 7,5 milionu dolarů (168 milionů korun), projevil spokojeným štěknutím. A zlobit se nemá proč, vila má totiž aktuálně cenovku 31 milionu dolarů (700 milionů korun).      

Carla Riccitelli, jedna z hlavních osob, které se starají, aby pejskovi na žádané adrese při slunném pobřeží floridského zálivu Biscayne nic nechybělo, žije v italském Toskánsku a celý cirkus pomáhá řídit ponejvíce na dálku. Je také jednou z těch, kdo se stará o celý miliardový majetek.

Pejsek rozhodně nestrádá. Má dostatek sociálního vyžití s jinými psy i lidmi, kvalitní stravu včetně luxusních večeří a páníčci mu neodepřou ani výlet první třídou třeba do Milána nebo na Bahamy. Značnou část roku mazlík tráví také v Toskánsku. Jinak ale zůstal každým coulem tím, čím je. Nejraději si hraje v trávě s tenisákem, hodně slintá a hodně spí.

Zkrátka není nad psí život.

krapotkin ( 19. listopadu 2021 16:51 )

Kolikpak z těch melounů ten chlupáč uvidí ? Dostane aspoň pytlík pišingrů ?

frantacizek ( 19. listopadu 2021 16:42 )

tam nemá posilku?

Zobrazit celou diskusi