Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Medvěd se zakousl ženě do zadku, když byla na záchodě

Autor: štt - 
21. února 2021
13:21

Mnohým z nás se stalo, že měli nepříjemné svědění v zadních partiích. Lidově se tomu říká „chytnout vlka". Shannon Stevensové z Aljašky se stala mnohem neobvyklejší věc. Na venkovní latríně „chytla medvěda". Lépe řečeno medvěd chytnul ji.

Američanka vyrazila na zimní vandr do divoké aljašské přírody. Spolu se svým bratrem a jeho přítelkyní přespávali v pronajaté jurtě. Během noci musela zavítat na latrínu stojící nedaleko obydlí.

Kousanec na latríně 

„Když jsem se posadila, ihned mě něco kouslo,“ popisuje žena svůj nečekaný zážitek pro KFVS 12. „Netušila jsem, co by to mohlo být. Cítila jsem jen bolest a hrozně jsem křičela,“ dodala

Její řev probudil spícího bratra, který okamžitě přiběhl ve strachu, že jeho sestru někdo morduje. Shannon mezitím opatrně znovu nadzvedla prkýnko a se svítící čelovkou chtěla zjistit, kdo v díře vězí. K jejímu překvapení tam byla huňatá hlava lesního medvěda.

Po šoku přišel smích

Spolu s bratrem doběhla zpátky do jurty, kde jí ránu ošetřil. Naštěstí se nejednalo o nic vážného. Dle bratrových slov „šlo jen o škrábnutí“. „Nemohli jsme tomu nejdřív uvěřit. Příběh nám přišel úplně bláznivý. Pak jsme se tomu smáli ještě celou noc,“ dodává.

Přesto přes noc z jurty raději už nevylezli. Ráno když se se šli znovu podívat na místo činu, všimli si, že všude kolem jsou ve sněhu medvědí stopy. V záchodě však již zvíře schováno nebylo.

Na zadek útočil medvěd baribal 

Dle dotázaného biologa Carla Kocha nebývá zvykem, že by medvědi byli v zimě vzhůru, avšak tuto možnost nevylučuje. O případu medvěda ukrytého v latríně však slyšel poprvé. Dle vyfocených stop se jednalo o černého medvěda známého jako baribal. Ve stejný večer bylo nahlášeno poničeni venkovního vybavení majiteli blízké chaty. Kamerové záběry potvrdily, že onu noc se oblastí potloukal zbloudilí huňáč.

„Pokaždé když teď půjdu ven na záchod, dopředu se ujistím, zda na mě dole něco nečíhá,“ ukončuje Shannon své vyprávění. Je šťastná, že se jí nestalo nic vážného a že má, co vyprávět všem svým kamarádům.

dedeha ( 21. února 2021 17:47 )

To musela mat tvrdu rit, ked jej do nej medved zahryzol a este sa vecer z toho smiala. Ja by som sa tam na tom hajzli ***.

Zobrazit celou diskusi