Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Oblíbená reality show ztratila další hvězdu: Kapitána Nicka (†33) našli mrtvého v hotelu

Autor: rc - 
5. ledna 2021
18:58

Oblíbený pořad od Discovery Channel Nejsmrtelnější úlovek ztratil další hvězdu. Ve věku třiatřiceti let zemřel jeho protagonista Nick McGlashan. Kapitán lodi, která lovila kraby v Beringově moři, byl nalezen  mrtvý v hotelu v americkém Nashvillu. Příčiny smrti zatím nebyly oznámeny, úmrtí rodáka z Aljašky vyšetřuje policie. McGlashan se v minulosti potýkal s drogovou a alkoholovou závislostí.

Být lovcem krabů v Beringově moři, které omývá břehy Aljašky, je považováno za jedno z nejnebezpečnějších povolání na světě! Rybáři, kteří se vydávají do chladných a rozbouřených vln, aby na pulty obchodů dodali kraby, den co den čelí smrti. Vzhůru jsou takřka čtyřiadvacet hodin denně a na denní bázi zápasí s nepřízní živlů. Není divu, že se o lovcích krabů v Beringově moři rozhodl Discovery Channel natočit pořad!

Reality show, která dostala název Nejsmrtelnější úlovek, si rázem získala srdce diváků po celém světě a dočkala se hned šestnácti řad. V roce 2011 se v pořadu začal objevovat Nick McGlashan, který byl kapitánem lodi. McGlashan měl rybaření v krvi. Vyrostl v přístavu na ostrově Akutan na Aljašce a byl sedmou generací rybářů v rodině. Na lodi začal pracovat už ve svých třinácti letech a dotáhl to až na kapitána. „Byl pojmenován po svém prastrýci Nicku McGlashanovi, který pracoval na první lodi, o níž se tvrdilo, že je průkopníkem amerického krabího průmyslu,“ stojí v biografii kapitána na Discovery Go s tím, že dvě jeho tety se také věnovaly lovu krabů a jedna z nich se ztratila na moři v roce 1986!   

McGlashan však bojoval se svými démony. Byl závislý na drogách a alkoholu. Užíval heroin a metamfetamin, což ho na nějakou dobu stálo angažmá v populárním pořadu. V roce 2016 podle informací CNN nastoupil na odvykačku, aby se zbavil svých závislostí a mohl v natáčení pokračovat. V neděli se však fanoušci pořadu dozvěděli zdrcující zprávu. McGlashan byl nalezen v hotelovém pokoji v Nashvillu bez známek života. Tvůrci Nejsmrtelnějšího úlovku ho popisují jako zkušeného rybáře s obrovskými znalostmi a někoho, kdo měl neustále smysl pro humor.

„V těch nejnáročnějších podmínkách měl ostrý smysl pro humor. Všichni, kdo ho znali, ho budou velice postrádat,“ uvedl mluvčí Discovery pro časopis Variety s projevem upřímné soustrasti McGlashanově rodině. Zatím není jasné, jak rybář zemřel. Jeho smrt vyšetřuje policie. Ovšem nejedná se o první úmrtí, které postihlo pořad. Začátkem loňského roku zemřel také rybář Mahlon Reyes, jehož postihl infarkt. Bylo mu osmatřicet let. 

VIDEO: Víte, že většina lidí se topí úplně potichu?

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání