Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hvězda projektu "S Jawou na cestách" je po smrti: Martin zemřel při autonehodě

Autor: DH - 
18. října 2019
05:01

Milovníky motorek a především pak všech „fichtlů“ a pionýrů postihla krutá a nečekaná rána. Při dopravní nehodě totiž vyhasl stále mladý život cestovatele, dobrodruha, motocyklisty a hlavně zakladatele projektu „S Jawou na cestách“ Martina Gregora (†29).

Informaci o smrti svého kolegy a kamaráda oznámil na facebookové stránce „S Jawou na cestách“ druhý z dvojice cestovatelů Michal Franc, který s Martinem projekt založil.

„S velikým zármutkem a bolestí v srdci vám oznamuji smutnou zprávu. Navždy nás opustil Martin. Velký dobrodruh, srdcem motorkář, duší cestovatel, ale hlavně kamarád, na kterého bylo vždy spolehnutí,“ napsal dojemně Michal.

Oba muži společně procestovali více než 25 zemí světa. Zesnulý Martin všechna dobrodružství absolvoval na stroji Jawa 23 Mustang z roku 1970, jeho kolega pak měl slavný typ Jawa 21, zvaný Pionýr. Dobrodruzi při svých cestách navštívili mimo jiné Balkán, Moskvu a naposled v letošním roce vyrazili společně do zakázané zóny Černobylu.

Díky bláznivě vyhlížejícím cestám se projekt „S Jawou na cestách“ těšil velké oblibě. Martin s Michalem byli nejednou ve vysílání celorepublikových rádií a dokonce i v pořadu TV Nova „Snídaně s Novou“. Fanoušky měla oblíbená dvojice i na sociálních sítích, kde jich nyní stovky vyjadřují upřímnou soustrast nad smrtí oblíbeného cestovatele. „Martine, jsem rád, že jsem tě mohl poznat. Děkuji ti za všechno. Budeš mi chybět,“ uzavřel smutný příspěvek kolega Michal

jansochor ( 19. října 2019 22:32 )

Když nepíšou jak se to stalo, tak si to asi zavinil sám. Článek plný patosu, informační hodnota nedostatečná.

offline ( 18. října 2019 20:08 )

Je strašně moc a čím dál víc lidí, kteří dělají jen to co je baví, ale není vůbec užitečné pro společnost. Přitom i tihle lidé chodí k doktorovi, kupují si rohlíky, pouští si vodu, jezdí po silnicích a využívají tisíce věcí, které pro ně dělají lidé, které to třeba nebaví, ale nic jiného jim nezbývá. Pak se sem musí tahat statisíce lidí z Východu, aby dělali za ně a vzniká bordel.

Gejza Kotlar ( 18. října 2019 18:56 )

To je mi lito opravdu.upřimnou soustrast rodině.

.tg.bb ( 18. října 2019 17:43 )

To je mi líto. Proč nenapíšou, kde se nehoda stala? Skoro bych řekla, že projel celý svět, ale smrt potkal na silnici doma.

pjotri ( 18. října 2019 10:36 )

CO a JAK znamena, jestli nedal prednost, nebo byl ozralej, jestli ho rozstrelili na tom fechtlovi, KDE se to stalo - doma/cizina atd. Ty to tam nekde vidis? Zkus si precist jiny clanky o autonehodach, snad pochopis.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání