Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Paterčata to mají letos těžké: První třídu si moc neužila, chlubí se ale úspěchy

Autor: DH - 
20. února 2021
06:00

Paterčata Kiňova mají za sebou už přes půl školního roku, bohužel ve velmi složité době. Vzhledem ke koronavirové krizi si děti svůj první rok příliš neužily. Rodiče na internetu zveřejnili fotku jejich písanky, do které ale museli velkou část roku zapisovat doma.

Každý rodič pravděpodobně po letošním roce musí přiznat, že chodit do práce, vykonávat činnost na homeoffice a do toho se ještě starat o děti, které nemohou chodit do školy a musí se učit od počítače, je hodně složitá úloha. Ještě složitější to mají rodiče s několika školáky. O několik úrovní výše je ovšem rodina Kiňových z Milovic, kteří mají paterčata v první třídě.

Jen stěží si lze představit, jak stejně staří sourozenci Martin, Michael, Daniel, Tereza a Alex sedí všichni u jednoho monitoru a píšou do písanky, přičemž to jejich rodiče musí kontrolovat. První školní rok tak pro rodinu nemohl být složitější.

V rámci pomoci Kiňovým už od samého začátku funguje veřejná sbírka, kam mohou lidé dětem přispívat. V současné době pro ně Rodinné centrum Milovice pořádá hmotnou sbírku oblečení, drogerie, a především pak školních potřeb jako tužek, per nebo zmizíků.

Všechny informace jsou k dispozici na stránkách rodinného centra, kde rodina také za jakékoli dary či příspěvky děkuje.