Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Paterčatům začne „vojna“: V dubnu jdou k zápisu, rodina prosí o pomoc

Autor: chal - 
10. března 2020
18:53

Nejslavnější vícerčata České republiky se těší do školy. Pětice sourozenců ze středočeských Milovic už má připravené aktovky, některé důležité pomůcky ale stále chybí. Lidé na ně mohou rodině přispět ve veřejné sbírce.

Slavná paterčata Terezka, Michael, Daniel, Martin a Alex půjdou v dubnu k zápisu do školy. Pokud tedy půjde všechno dobře, jejich máma Alexandra a táta Antonín budou mít 1. září pořádnou honičku. Spolu s nejstarším synem Tonym budou do školy vypravovat celkem šest dětí!

Paterčata, která 2. června oslaví sedmé narozeniny, už školu nadšeně vyhlíží. „Školní aktovky pro všechny děti jsou již doma. V dubnu se děti chystají k zápisu do ZŠ. Už se byly podívat v 1. třídě a vyzkoušely si, jak se jim bude sedět ve školních lavicích,“ popsala Alexandra s Antonínem na stránkách Rodinného centra Milovice. „Na 1. třídu se všichni těší,“ dodali rodiče.

Všichni se na školní docházku paterčat pečlivě chystají, ale sehnat potřebné pomůcky pro pět dětí dá pořádně zabrat, hlavně finančně. Rodina se naštěstí může spolehnout na pomoc Rodinného centra Milovice, které spravuje finanční i materiální sbírku, kterými paterčata podporují.

Rodina shání pastelky, tužky, pera, sešity a další pomůcky. Evergreenem je i potřeba nového oblečení, děti rostou jako z vody. Rodina je vděčná i za drogerii, vitaminy nebo spreje proti rýmě. Více informací ke sbírce je k dohledání na stránkách RC Milovice.