Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Malá Nanný (5) přišla kvůli rakovině o oko: Statečná bojovnice pořád nemá vyhráno

Autor: jel - 
19. října 2020
09:11

Paní Dominice (27) z Plzeňska a celé její rodině se obrátil život vzrůzu nohama v polovině února tohoto roku. Její tehdy čtyřletá dcerka Nanný si stěžovala, že nemůže otevřít oko a bolí ji. U doktorky přišel šok! V oku má zhoubný nádor, malá holčička musela podstoupit mnoho vyšetření a chemotrapie a o očičko stejně nakonec přišla. Navíc tím není vyhráno, během léta se jí udělaly další tři nádory v druhém oku. Nanný je ale velká bojovnice a drží se statečně.

Když si Nanný stěžovala, že oko nemůže otevřít maminka si pochopitelně myslela, že jde o banalitu, zánět spojivek nebo ječné zrno. Ani ve snu by nikoho nenapadlo, že jde o zhoubný nádor. Ale přesně tuto krutou zprávu měla pro Dominiku paní doktorka hned následující den.

Pak už musela holčička do nemocnice a zhruba po týdnu začala podstupovat chemoterapii, kvůli které přišla o dlouhé kudrnaté vlásky. Rodina držela s ní a aby holčičce nebylo líto, že o vlásky přišla, hlavu si oholila jak maminka, tak její přítel David, který obě statečné bojovnice velmi podporoval. „Za to jsem mu neskutečně vděčná, že se mě snažil vždy rozesmát a dával mi najevo, že je tu s námi v tom zlém,“ řekla Dominika.

Pro rodinu bylo však těžké sledovat milovanou holčičku, jak je bez energie, smutná a ztrácí chuť k jídlu. „Pro mě jako pro mámu to byl šílený pohled na svoje dítě. Tak moc mi to trhalo srdce,“ prozradila Blesku smutná maminka.

Bohužel po nějaké době léčení přišla další hrozná zpráva, chemoterapie dostatečně nezabrala a stačená princezna bohužel přijde o oko definitivně. Dominika to nesla těžce. „Nemohla jsem tomu uvěřit. Nádor byl tak veliký a měl tak fatální následky, že záchrana už nebyla možná,“ popsala smutně maminka. 

Není vyhráno

V červnu tak holčička podstoupila operaci, kdy jí byl vyjmut nádor i s okem a dostala protézu. Na tu si prý rychle zvykla, ale to oko, o které přišla si prý jednoho dne nakreslila na papír a mamince sdělila: „To je moje očičko, o které jsem přišla.“ Dominiku to dojalo k slzám a rozhodla se si dcerky výtvor nechat vytetovat.

Ani po těžké operaci však nebylo vyhráno, přestože to tak nejprve vypadalo a rodina už si téměř oddechla, že je vše zlé za nimi. Další rána přišla počátkem října. Nádor se objevil i v druhém oku. „Nanný měla na poslední kontrole čistý nález. Dnes bohužel doktoři objevili další tři nové nádory a poměrně veliké,“ řekla smutná Dominika s tím, že celý strašný kolotoč začne na novo.

Sama Dominika přiznala, že se snaží být kvůli dcerce silná, ale že je to někdy opravdu těžké a po tom všem už jí dochází síla, vždy se ale znovu vzchopí. „Vždyť ona je jediný moje největší štěstí, co tu mám a pro které žiju,“ zakončuje příběh.

Na sociální síti přesto poprosila své přátele, aby se jí momentálně nevyptávali a nechali ji trávit čas s rodinou. „Chci si užívat v klidu se svou rodinou, která mě momentálně nabíjí novou silou, kterou teď budu opět potřebovat pro svojí holčičku. Věřím, že se dočkáme dne, kdy tu sv*ni hnusnou porazíme a bude nám zase dobře!“ uzavřela Dominika příspěvek.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi