Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Infikovaný komár zničil mladému muži život: Pár štípanců a noha mu narostla do obřích rozměrů!

Autor: jel - 
11. října 2020
05:35

Bong Thet (27) z Kambodži v dětství snil o tom, že se stane fotbalistou. Jeho sen se mu však zhroutil v pouhých šesti letech, kdy ho do nohy bodl infikovaný komár. Kvůli tomu se mu noha zvětšila oproti normální velikosti pětkrát. Jeho stav je prý neléčitelný.

Vše začalo drobnými štípanci na noze. Bongovi rodiče je ignorovali, protože se přirozeně domnívali, že jde jenom o škrábance, které si syn způsobil při hraní na zahradě. Postupně se mu však na noze začaly dělat podivné otoky, když bylo Bongovi dvanáct let, už měl nohu kompletně pokrytou vybouleninami.

Rodiče, kteří pracovali v nedaleké továrně, si nemohli dovolit platit za lékařskou péči a tak se stav jejich syna postupně zhoršoval. Parazitická infekce, která mladíka postihla, se jmenuje lymfatická filariáza, které se někdy přezdívá také sloní nemoc. Jedná se o tropickou chorobu, již způsobují infikovaní komáři.

Příznakem jsou silné otoky, které v pozdější fázi nemoci zatuhnou a s končetinou není možné pohybovat, v poslední fázi navíc tyto otoky nabývají obrovských rozměrů. Nemoc je léčitelná, ale její úspěšnost je přímo závislá na včasném zahájení léčby.

Na začátku měsíce se o krutém osudu Bonga dozvěděla podnikatelka Dana, která mu nabídla, že jeho léčbu zaplatí. Po více než dvaceti letech šel tak muž poprvé se svým problémem k lékaři. Bohužel se ukázalo, že jeho stav už je nevyléčitelný.

Peníze, které mu podnikatelka věnovala, mu však pomohou i tak, zaplatí léky, které mu ulehčí život. „Ulehčí mi to život a díky vědomí, že existují lidé, kteří se o mě starají, se cítím šťastný,“ řekl pro Daily Mail. „Jsem jim vděčný za pomoc,“ dodal.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi