Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Modelku kvůli kožní nemoci šikanovali: „Ptali se mě, jaké to mám tam dole,“ říká

Autor: jel - 
8. října 2020
16:59

Brazilka Karen Bianca Ledaová se narodila s nemocí zvanou vitiligo, která se projevuje tak, že má na kůži skvrny. Ty se s přibývajícím věkem zvětšovaly. Její máma v dětství nedokázala její stav přijmout a snažila se hledat lék. Karen si prošla krutou šikanou, ale v dospělosti se naučila milovat svou kůži i sebe samotnou.

Kvůli nedostatku pigmentu měla Karen skvrny na těle už od dětství. Zažila kvůli tomu ve škole těžké časy. Studenti a dokonce i někteří učitelé trousili hloupé poznámky ohledně jejího vzhledu a dělali si z dívky legraci. Jednou jí dokonce někdo řekl, že její kůže vypadá jako fleky na krávě, tahle poznámka Karen velmi bolela.

Když byla dítě, stávalo se jí, že na ni cizí lidé na ulici zírali a ukazovali si na ni. Před tímto hnusným chováním se ji snažila ochránit její maminka Darcy (55) a takových lidí se ptala, na co tak zírají. „Moje nejranější vzpomínky jsou na to, jak mě maminka vzala snad ke každému lékaři ve státě a snažila se najít lék na moji nemoc,“ popsala modelka.

Máma se prý snažila najít lék pro dceru až do jejích 17 let, kdy se Karen rozhodla, že přestane hledat zázračné uzdravení, ale příjme se taková, jaká je a naučí se svou kůži milovat. Rozhodla se, že nedovolí, aby ji hloupé komentáře ovlivnily, i když jsou někdy opravdu ošklivé nebo divné.

Jeden cizinec prý nedávno dívce poradil, aby si kůžu pořezala do krve a do ran pak nalila citron. „Jsem ráda, že jsem se rozhodla akceptovat svou pokožku takovou, jaká je. Dnes je moje kůže něco, na co jsem pyšná,“ řekla Karen, která dodává, že se jí také stává na instagramu, že jí píší muži, zda jsou její intimní partie bílé, nebo ne. Na podobné příspěvky prý nereaguje, ale je to otravné.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi