Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chlapeček se narodil s vážným postižením: „Měla jsi jít na potrat,“ píší lidé jeho mamince

Autor: jel - 
16. září 2020
09:29

Mladá maminka Amy Wardová (24), byla ve 20. týdnu těhotenství, když zjistila, že má takzvaný syndrom amniálních pruhů. Ten nastává, když v těhotenství praskne jeden z plodových obalů, které miminko chrání. Dítě se pak často rodí s amputovanými končetinami, rozštěpem obličeje, či s obnaženými orgány. Přesně toto se stalo malému Elijahovi, který se Amy narodil koncem ledna. Má rozštěp rtu a patra a poškozenou má také jednu ruku, nohu a oko. 

Když se Amy v dubnu 2019 dozvěděla, že je těhotná, bála se. Jedno miminko už předtím ztratila a měla strach aby se to nestalo znovu. Po ultrazvuku v devíti týdnech se jí ulevilo, podle lékaře bylo dítě zdravé a vypadalo to, že je vše v pořádku. 

„Stále jsem se obávala potratu, takže jsem se rozhodla domluvit si schůzku na 3D ultrazvuku, abych zjistila pohlaví našeho dítěte, už v šestnáctém týdnů, místo abych čekala do dvacátého týdne,“ uvedla mladá maminka podle Daily Mailu. 

Na ultrazvuku sice zjistila, že děťátko bude chlapeček, dozvěděla se však i špatné zprávy. Pracovník jí sdělil, že se obává, že by miminko mohlo mít rozštěp rtu a měla by ráno zavolat lékaři.

„Když se Elijah narodil, mohla jsem s ním být jenom chvilinku a hned mi ho odvezli. Vše co jsem si přála, bylo, aby přežil,“ popsala smutné okamžiky Amy. Chlapci je nyní sedm měsíců a má za sebou první operaci, kdy mu lékaři narovnali nos. Čekají ho ale ještě nejméně tři velké operace, kterými se mu lékaři pokusí napravit rozštěp. 

Máma řekla, že když se rozhodla zveřejnit fotografie svého synka, dostalo se jí velké podpory od cizích lidí. Přišly však i negativní, a vyloženě zlé komentáře, ve kterých jí lidé psali, proč nepodstoupila přerušení těhotenství. Amy si posteskla, že ji to velmi mrzelo, protože její syn je šťastné dítě, které miluje každého, koho potká.

Video se připravuje ...
Další videa