Italská pizza podle Čechů: Jedině se sardinkami a s octem
Pizza. Pro mnoho lidí je to to nejoblíbenější jídlo vůbec. Do naší země se pizza dostávala v různých podobách postupně. Jaká je historie tohoto italského pokrmu? To se dozvíte v pořadu Zmlsané dějiny Light na internetové televizi Mall TV.
Italský boom dorazil do Československa v šedesátých letech zejména proto, že v Itálii měla velký vliv tamější komunistická strana a její vlevo smýšlející přívrženci z řad intelektuálů či umělců. V československých restaurantech nesměly chybět italská vína nebo aperitivy Cinzano či Campari.
Během šedesátých let se v našich kuchařkách začaly objevovat recepty na italskou pizzu. Ale byly tak trochu zvláštní. Normální například bylo přidávat do těsta ocet, nedávat na ni sýr, těsto vyrábět z polenty nebo ze špaget.
A co se mělo podle českých receptů na pizzu pokládat? Ty nejpodivnější věci. Mrkněte na nový díl pořadu Zmlsané dějiny Light. Dobrou chuť.