Sobota 26. září 2020
Svátek slaví Andrea, zítra Jonáš
Zataženo, déšť 10°C

Italská pizza podle Čechů: Jedině se sardinkami a s octem

12. srpna 2020
06:15

Pizza. Pro mnoho lidí je to to nejoblíbenější jídlo vůbec. Do naší země se pizza dostávala v různých podobách postupně. Jaká je historie tohoto italského pokrmu? To se dozvíte v pořadu Zmlsané dějiny Light na internetové televizi Mall TV.

Italský boom dorazil do Československa v šedesátých letech zejména proto, že v Itálii měla velký vliv tamější komunistická strana a její vlevo smýšlející přívrženci z řad intelektuálů či umělců. V československých restaurantech nesměly chybět italská vína nebo aperitivy Cinzano či Campari.

Během šedesátých let se v našich kuchařkách začaly objevovat recepty na italskou pizzu. Ale byly tak trochu zvláštní. Normální například bylo přidávat do těsta ocet, nedávat na ni sýr, těsto vyrábět z polenty nebo ze špaget. 

A co se mělo podle českých receptů na pizzu pokládat? Ty nejpodivnější věci. Mrkněte na nový díl pořadu Zmlsané dějiny Light. Dobrou chuť.

Zobrazit celou diskusi
Další videa
Články odjinud