Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Supermáma 16 dětí popsala život v karanténě: Vaří celý den, ale stejně chce znovu otěhotnět

Autor: shp - 
3. června 2020
05:00

Supermáma Doris Phillipsová (38) vychovává se svým invalidním manželem, válečným veteránem Williamem (42) v malém domě bez zahrady v Indianapolis 16 dětí. Péče o takové množství ratolestí je náročná sama o sobě, natož v době karantény během pandemie koronaviru. Neúnavná máma popsala, jak to u nich doma vypadá.

Jediná příležitost, při které Doris opouštěla dům, byly nákupy. Za jeden takový nákup běžně utrácí v přepočtu 25 tisíc. A není se čemu divit, když musí nakrmit 16 hladových krků. Jejími dětmi jsou Jason (19), Nicole (18), Sophia (16),  Zander (13), Sage (12), Lance (11), Kristella (10), Giscella (9), Liezella (6), Adeiric (7), William (7), Asreella (5), Adderin (4), Aleric (3), Viella (1) a sedmiměsíční Abella. Tři nejstarší děti pocházejí z předchozího vztahu Doris.

Máma nakupuje se dvěma vozíky

„Virus donutil mou rodinu změnit rutinu, která byla někdy úplně šílená. Když byla vyhlášena karanténa, byl to chaos, protože školy náhle zavřely a my museli zkusit domácí výuku. Děti vstávají v 7 ráno, a když nemají školu, pobíhají kolem jako divá zvěř. Jediná přestávka, kterou mám, je, když před sebou tlačím dva vozíky v supermarketu a kupuji jídlo pro svou rodinu. Lidé se na mě divně koukají a myslí si, že jsem křeček. Kdyby jen věděli, kolik dětí mám,“ říká Doris Daily Mailu.

Už před karanténou se Doris starala 15 hodin denně o svou rodinu s vojenskou přesností. Znamená to, že vaří, dělá s dětmi domácí úkoly, navštěvuje stonající v nemocnici, koupe ratolesti a mnohem, mnohem více. „Vstávají v 7 odpoledne, a když je nedostanete do koupelny brzy, aby si vyčistily zuby, už je tam nezaženete. Náš den začíná brzy a obvykle končí kolem půlnoci. Snažili jsme se děti zaměstnat domácí výukou a různými projekty jako tvorbou předmětů nebo kreslením,“ pokračuje Doris.

Návštěva kostela mámu uklidňuje

„Situace se zlepšila během pár posledních týdnů, ale je to těžké, když děti nesmí ven. Jsme velká rodina a neměnila bych nic. Je to nikdy nekončící práce a může to být čas od času stresující. Stojí to hodně peněz mít takhle velkou rodinu. Žijeme z dávek od armády, takže zápasíme s penězi na konci měsíce. Je to těžké. Řekla bych, že klíčem k úspěchu je trpělivost a organizace. Ale to, co mě opravdu drží příčetnou, je kostel, levandulový olej a salsa,“ vysvětluje supermáma s tím, že latinská hudba patří k její rodině.

Normální snídaně gigantické rodiny se skládá z 24 vajec, 1,4 kilogramu slaniny, tří bochníků chleba a dvou velkých balení palačinek. Oběd probíhá formou bufetu, kde nechybí makaróny se sýrem, špagety, hot dogy, sendviče s burákovým máslem, rýže a spousta míchaných vajec. Uvařit večeři trvá mámě dvě hodiny. Servíruje se 17 kuřecích stehen, obrovský pytel kukuřice nebo fazolí a doslova hora rozmačkaných brambor. To je síla! Zkoordinovat všechno doma dá zabrat, protože má rodina jen dvě koupelny.  Mytí proto organizuje William, který má vojenský výcvik.

Chce si pořídit další dítě

S kuchtěním zase mamince pomáhají nejstarší děti. Starostí má rodina na hlavu. Vzhledem k tomu, že mladší děti potřebují zdravotní péči a Doris je téměř kontinuálně těhotná, posledních 18 let strávila rodina polovinu času v nemocnici. A teď si představte, jaké je to pro rodinu s 16 dětmi slavit všechny narozeniny. William a Doris se seznámili čirou náhodou v roce 2005 v lasvegaském hotelu. Podle muže šlo o osud. Doris si je vědoma, že na ní lidé koukají přes prsty, ale ona by neměnila. Navíc si chce pořídit další dítě...

Georgenakloneny ( 3. června 2020 13:38 )

vypadlo v Minnesotě

Georgenakloneny ( 3. června 2020 13:37 )

Minneapolis - velmi chudý stát především osídlen ČERNOŠSKOU většinou... myslím, že ta dotyčná TO NEMÁ v HLAVĚ v POŘÁDKU, nicméně jsem JEDNOZNAČNĚ za DEMONSTRANTY Černé pleti proti POLICEJNÍ BRUTALITĚ a VRAŽDĚ nebohého černocha !

priserka ( 3. června 2020 10:54 )

Krendix111:no, tvoje máma asi taky není žádná výhra, když vychovala takové primitivní jelito jako jsi ty. Kolikrát tě upustila na hlavu, když byla v deliriu

Monikay ( 3. června 2020 09:46 )

lidstvo nevyhyne

andorea ( 3. června 2020 08:22 )

Pochopila bych 3-4 děti. Mít 16 a chtít další je na diagnózu. Lidstvo je už tak přemnožené.

Zobrazit celou diskusi