Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Supermáma vychovává 11 dětí: Lidé se jí prý často ptají, zda mají stejného otce!

Autor: rc - 
14. července 2021
18:00

Založit svůj fotbalový tým by si mohla Joanne O´Rourkeová. S manželem Tommym totiž vychovávají jedenáct dětí! Lidé se jí prý často ptají, zdali má děti se stejným mužem a jaké to je být svobodnou mámou. Joanne však přiznává, že bez svého manžela by starost o tolik dětí nikdy nezvládla.

Tommy a Joanne se seznámili v roce 2000 při návštěvě nočního klubu. Okamžitě spolu začali randit a o tři roky později se jim narodil syn Mitchell (nyní 18). Brzy na to pořídili chlapci sourozence. Narodila se jim dcera Lauren. Tehdy bydleli v Londýně, aby byli blízko své rodině. U dvou dětí ale zůstat nehodlali a takřka každých 18 měsíců do domácnosti přibývaly další a další ratolesti.

„Takže jsme přešli od Lauren k Joeovi, Ryley, Tommymu, Ashlee, Deanovi, Freddiemu, Dannymu a Neave,“ řekla pro britský deník The Sun Joanne. „Máme v pěstounské péči také naši neteř,“ dodala. V jejich rodině převládají chlapci, kterých je osm, a pouze tři dívky. „Pomalu nám dochází chlapecká jména!“ směje se Joanne, která během loňského lockdownu přivedla na svět zatím posledního syna Brodyho.

Lidé se jí prý často ptají, zdali mají děti stejného otce a jaké je to být svobodnou matkou s tolika dětmi! „Lidé se mě často ptají, jak zvládám to, že jsem matkou tolika dětí, a někdy mám pocit, že si prostě myslí, že jsem svobodná matka a dělám to sama,“ uvedla s tím, že bez svého manžela by péči o tolik dětí nezvládla. „Každé ráno vstává ve tři hodiny ráno, aby šel do práce, a stihl tak směnu v pět hodin. Když přijde domů, někdy využijeme příležitosti, když jsou všechny děti ve škole, a vyrazíme spolu na oběd nebo strávíme odpoledne přípravou večeře,“ řekla Joanne, která si svého manžela nemůže vynachválit.

„Podporoval mě při všech mých těhotenstvích a střídáme se u každodenní péče o děti, ať už jde o dopravu dětí do školy, nakupování nebo vaření. Jsme tým. Je to skvělý otec,“ dodala Joanne. Podle ní je důležité, aby měla tak početná rodina zaběhnutou rutinu a všichni věděli, jaké jsou jejich povinnosti. „Milujeme dělat věci jako rodina, takže narozeniny a oslavy jsou vždy skvělé, protože je nás tolik, že všechny narozeniny vypadají, jako bychom pořádali večírek. Náš dům je plný. Pořád se něco děje,“ popisuje život v třináctičlenné rodině Joanne.

VIDEO: Co nevíte o porodech a těhotenství?

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi