Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rodičům se narodil albínský synek: Výsměch lidí na internetu je zdrtil

Autor: chal - 
3. prosince 2019
14:44

Patricia Williamsová je hrdou maminkou tří chlapců. Při pohledu na její děti však člověka hned na první pohled do očí udeří něco neobvyklého – dva její synové mají až nepřirozeně světlou pokožku a blonďaté až bílé vlasy. Jsou to totiž albíni. Nejmladší Rockwell se kvůli tomu na internetu stal terčem vtípků. Jeho rodiče to nejprve rozzuřilo, pak si ale řekli, že synkovu nechtěnou slávu využijí k něčemu prospěšnému.

Když se Patricii a jejímu manželovi Dalovi narodilo miminko s bílými vlásky, zas tak velký šok to pro ně nebyl. Už s tím měli zkušenost, před pár lety se jim totiž už jeden albínský synek narodil. Na něco ovšem rodiče připraveni nebyli. Výsměch vtipálků na internetu hrdé rodiče zdrtil. Terčem se stal právě maličký Rockwell.

Patricia na sociální síti sdílela jednu z jeho rozkošných fotografií, tu si však vzal do parády neznámý internetový „troll“ a z chlapcovy fotografie vytvořil meme, tedy obrázek s vtipným popisem, který překrucuje původní význam.

Jde o velmi oblíbenou praktiku, a když se meme podaří, během pár hodin ho můžou vidět miliony lidí po celém světě. Přesně tak tomu bylo i v případě Rockwella. Fotografii šedovlasého chlapečka tvůrce opatřil nápisem „When she get pregnant by her sugar daddy“, tedy ve velmi volném překladu „Když žena otěhotní se starším cukroušem, který si ji vydržuje“.

Meme se mezi lidmi rychle šířil, což se Patricii a Dalovi vůbec nelíbilo. Nejprve chtěli kontaktovat jeho tvůrce, aby obrázek stáhnul, nicméně jim brzy došlo, že by to byl boj s větrnými mlýny. Místo aby proti obrázku brojili, se ho nyní pokouší využít k šíření osvěty ohledně albinismu.

Stále se totiž setkávají s mnoha negativními reakcemi. Jejich sedmiletý syn Redd by mohl vyprávět. Ve škole je prý často vystavený nepříjemnému zírání, některé děti ho dokonce kvůli vzhledu provokují. Patricia a Dale se rozhodli, že to musí přestat.

„Nikdy jsem nepředpokládala, že se fotka mého syna stane virální. Najednou mi začali naskakovat sledující a já začala dostávat víc a víc otázek ohledně albinismu. Uvědomila jsem si, že se o něm mezi lidmi moc neví. Máme jedinečnou příležitost mezi lidmi zvýšit povědomá o albinismu,“ popsala Patricia pro britský deník Metro.

hasickajana ( 3. prosince 2019 16:03 )

já spíš nedokážu pochopit rodiče, co cpou děti na internet... pak se můžou divit...

pajato73 ( 3. prosince 2019 15:17 )

neco takoveho muzou delat jenom idioti... kluci za to nemuzou, jak se tomu muze clovek smat??? Nechapu... lidi lidi..... to mi nejde do hlavy...

Zobrazit celou diskusi