Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Syn mu zemřel během konferenčního hovoru! Táta workoholik zveřejnil drsnou zpověď

JR (vlevo) po smrti synka Wileyho (vpravo) lituje, že s ním kvůli práci netrávil víc času.
 (Autor: JR Storment, LinkedIn)
Autor: chal - 
9. září 2019
15:51

Někteří lidé přijdou na to, na čem v životě opravdu záleží, až když je pozdě. To je přesně případ JR Stormenta z amerického Portlandu. JR strávil posledních osm let intenzivní prací ve firmě, kterou spoluzaložil. A stejnou dobu odsouval rodinu na druhou kolej. To se změnilo až před třemi týdny, kdy náhle zemřel jeden z jeho synů Wiley (†8).

Zdrcený otec JR chce, aby jeho hořká zkušenost byla poučením pro jiné rodiče, kteří kvůli práci zanedbávají rodinu. JR proto zveřejnil dojemnou zpověď, kde bolestné období otevřeně popsal.

„Před osmi lety se mi v jednom měsíci narodila dvojčata a založil jsem Cloudability. Asi před třemi měsíci byla firma odkoupena. A zhruba před třemi týdny jsme ztratili jednoho z našich chlapců,“ napsal zdrcený otec na sociální síť LinkedIn.

JR na svém profilu popsal tu děsivou chvíli, kdy se o smrti synka Wileyho dozvěděl. Byl zrovna v práci, jak jinak. „Seděl jsem se 12 lidmi v zasedačce a řešili jsme zrovna dovolené. Přiznal jsem se, že jsem za těch osm let ani jednou neměl dovolenou déle než týden. Pak mi zazvonil telefon,“ napsal otec - workoholik.

JR má prý se ženou dohodu, že si vzájemné telefonáty musí vzít bez ohledu na okolnosti. „Volala mi manželka, tak jsem vstal a šel ze zasedačky pryč. Ještě ve dveřích jsem se zeptal, o co jde,“ popsal JR nejhorší moment svého života. „Wiley je mrtvý,“ řekla Jessica. JR tomu nemohl uvěřit. Za dvě a půl hodiny se dostal zdrcený otec domů k tělu zesnulého synka.

Jessica našla Wileyho mrtvé chladné tělo ležet v posteli. Kousek od něj hrál na tabletu hry jeho bráška - dvojče. Teprve osmiletý chlapec zemřel kvůli komplikacím souvisejícím s epilepsií. „Jestli jsme se naučili alespoň něco, tak to, že život je prchavý a náš čas může být krátký,“ napsala Jessica na LinkedIn.

Bývalý workoholik nyní lituje času, který strávil prací místo toho, aby byl s rodinou. „Hodně lidí se ptá, co mají dělat. Obejměte svoje děti. Nechoďte z práce příliš pozdě,“ poradil ostatním workoholikům s dětmi, co mají dělat, aby jednou nelitovali tak jako on. JR kromě své zničující zpovědi zveřejnil i dojemnou fotografii prvního zápisu z Wileyho deníku, který táta našel až po synově smrti.

„Ahoj každému, kdo čte tento deník. Moje jméno je Wiley Storment. Je mi osm let a narodil jsem se v Portlandu a žiju v domě v lese. Věřím, že jednou vyvinu nějakou technologii,“ napsal Wiley. Chlapcův životní sen se už nikdy nesplní.

Zobrazit celou diskusi