Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Těhotná žena začala rodit v letadle: Za gynekologa zaskočily letušky

Pasažérka porodila zdravou holčičku na palubě letícího letadla.
 (Autor: Profimedia.cz/Middle East Airlines)
Autor: chal - 
30. července 2019
16:36

Nečekané zpestření zažili pasažéři a personál letu z Dauhá v Kataru do hlavního města Libanonu Bejrútu. Letadlo už bylo ve vzduchu, když jedna z přítomných žen oznámila, že právě nadešla její hodinka a že začala rodit.

Sobotní let aerolinek Middle East Airlines z katarského Dauhá do Bejrútu v Libanonu musel mít neplánovanou zastávku v Kuvajtu kvůli rodící cestující. Žena původem z Filipín začala rodit, když letadlo vstoupilo do iráckého vzdušného prostoru. 

„Mezi pasažéry bohužel nebyl žádný doktor, takže pasažérce musely s porodem pomoci letušky. Posádka si s tím poradila na výbornou a o dítě se skvěle postarala,“ popsala deníku USA Today Rima Mikaoui, mluvčí společnosti s tím, že jako improvizovaný porodní sál posloužila toaleta.

Letadlo nouzově přistálo v Kuvajtu, aby maminka s dítětem mohly podstoupit nutná zdravotní ošetření. „Profesionální a dobře vycvičená posádka se o matku starala až do přistání. Jak vždycky říkáme, posádka je na palubě od toho, aby se postarala o vaši bezpečnost a komfort,“ informovaly aerolinky o případu a dodaly, že rodička i miminko jsou podle lékařů v dobré kondici.

Zobrazit celou diskusi